Téli úti tipp

Magyarország északkeleti részén az aktív programok mekkája a Mátra. De azok is megtalálják a számításukat, akik nem annyira a mozgásra, hanem inkább testi-lelki kikapcsolódásra vágynak.

Az év minden időszakában gyönyörű hegységben télen is számos egészségmegőrző  tevékenységet végezhetünk, mint amilyen a terep-segway, a nordic walking, a hegyikerékpár, a síelés vagy egyszerűen a gyalogtúrázás. A környéken olyan minőségi szálláshelyek közül válogathatunk, mint a Lifestyle Hotel Mátra**** superior és a Hotel Ózon Residence Mátraházán, a Hotel Narád Park Mátraszentimrén vagy a Hunguest Hotel Galya Galyatetőn. Ezeknek a szállodáknak természetesen van wellness részlegük, így a túráink után lesz hol kipihennünk a fáradalmainkat. Ha pedig az időjárás beltéri programra kényszerít minket, látogassuk meg a gyöngyösi Mátra Múzeumot, és ismerkedjünk meg az öreg hegy történelmével.

Másik téli tippünk a régióban a Gyógyvizek völgye, vagyis Egerszalók és Demjén. Kitűnő szálláshelyek várnak minket, például a Saliris Resort Egerszalók, Mesés Shiraz Hotel Egerszalók, Hotel Cascade Demjén, Thermal Park Egerszalók, Egri Korona Borház Demjén. A két legnagyobb fürdőt, Egerszalók Salirist, Demjén Termál Völgyet semmiképp se hagyjuk ki. A mátrai és bükki aktív programok innen is könnyen elérhetők, de emellett a közelben is találunk számos téli rendezvényt, mint amilyen a disznótoros. Gasztronómiai kalandokért érdemes felkeresni a környék borászatait, a St. Andreát, vagy az Egri Korona Borház Demjént. Különleges látnivaló még errefelé az egerszalóki barlanglakások, de Eger történelmi városa is tökéletes egynapos kiruccanás lehet.

TIPP! Ne felejtseünk el idén cafetériánkban SZÉP kártyát igényelni! A SZÉP Kártyával igényelhető szolgáltatásokrólról itt írtunk,  a legjobb téli úti tippekett pedig itt gyűjtöttük össze.

SZÉP kártyánkat használjuk fel szállásfoglalásra!

Wellness hotelek SZÉP kártyával

Gyógyszállodák SZÉP kártyával