Csodás nyarunk lesz Észak-Magyarországon

Nyakunkon a nyár, jön a meleg, várnak a hűvösebb hegyek, ahol fesztiválozással, túrázással, pincelátogatással tölthetjük el a szabadságot és a hétvégéket. A nyári nagy melegben többféleképpen is hűsíthetjük magunkat. S bár kézenfekvő a gyógyfürdőket és strandjainkat felkeresni, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a Márta, Bükk és a Zemplén hegyeiben, erdőiben ilyenkor mindig kellemesebb pár fokkal az időjárás, és jótékony árnyékba vonulhatunk.

A hüvösebb hegyekben, erdőkben egy-egy könnyű séta, laza túra nagyon élvezhető ilyenkor is, pláne ha az erdők között megbúvó tavainknál, vagy tengerszemeinknél is elhaladunk. 

Ahol mindig kellemes az időjárás: barlangok és pincék

A legkellemesebben nyári hűs pedig a földalatti csodák világában van, ajánljuk itt az Aggteleki-karszt barlangjait, vagy a Miskolctapolcai Barlangfürdőt is, de egy jó egri, szépasszonyvölgyi, vagy tokaji pince is igen emlékezetes élményeket adhat a nyáresti nagy melegben.

Fesztiválok: Operától, Folklóron át az EFOTT-ig

A forró hangulathoz pedig idén is hozzájárulnak a nyári rendezvényeink fesztiváljaink, számos különlegességet tartogat júniusban a Miskolci Operafesztivál és az egri Kalálka fesztivál is. Idén júliusban Miskolcon lesz az EFOTT az év legnagyobb hallgatói bulija. Az Egri Bikavér fesztiválonmár-már kötelező a részvétel, ahol a testes vörös borok mellett, könnyű nyári nedűként lesz Egri Csillag is. A júliusi nagy melegben a Zsóry fürdőben élvezhetjük a koncerteket akár a hűs hullámok közül is a Zsóry Fesztiválon. Augusztusban folytatódik a fesztiváldömping: Matyóföldi Folklórfesztivál Mezőkövesden, Sátorfesztivál Sátoraljaújhelyen, Zempléni Fesztivál szerte a Zemplénben, és Kolor Fesztivál is lesz újra Kazincbarcikán.

Fürdők és a beach!

Természetesen a régió gyógyfürdői és strandjai ideális megoldást jelenthetnek a fórró napokon Egerben, Egerszalókon, Demjénben, Mezőkövesden, Bogácson, Bükkszéken, vagy akár Sárospatakon is. 

Meglepő lehet, de Észak-Magyarországon is van beach. Lehet a vízen is csúszni. Amit kipróbálhatsz: wakebord, wakeskate, kneeboard, páros vízisi, mono vízisí, air chair, tube, ezeket Miskolctól nem messze a Hejő-tó Vízisport Centrumrumban a Vice Beachen, Hejőkeresztúr mellett élvezhetjük, ahol vár a kötött pályás illetve motorcsónak vontatású vízisí és wakeboard park.