Hova utazzunk, ha esik a hó?

A hó mostanában ritka vendég nálunk, ezért érdemes jól kihasználni, ha egyszer mindent elborít a fehérség. A havas hétvégékben az a jó, hogy, hogy egyszerre kapcsolódhatunk ki aktívan, és töltődhetünk fel passzívan. Idén is sokféle programból választhatunk, extrém snowboardozástól az ellazító masszázsig.

EPLÉNY, ZIRC, VESZPRÉM, BALATONALMÁDI

1.    napEplény, Nordica Síaréna
Akár késő délután is megérkezhetünk Eplénybe, mert a kivilágított sípályák a szuperpéntekeken és extraszerdákon egészen 22 óráig váják a síelőket, ilyenkor a 18:00 és 22:00 óra közé szóló jegyekre 40% kedvezményt kaphatunk.
Szállásként több opciót is választhatunk a faluban, a sípálya közvetlen közelében is, vagy a közeli Zircben, Veszprémben, de még akár Balatonalmádiban is.

>>Szállás Eplényben

A Nordica Síarénáról

Mára már 16 különböző sí- és 4 szánkóútvonalon szórakozthatunk hazánk egyik legnagyobb téli sport komplexumában. Találunk itt Freeski és Funparkot is. A síelők és szánkósok mellett a snowboardosok igazi téli paradicsoma ez. A hóágyúknak köszönhetően a pálya szinte mindig ideálisan síelhető.

2.    nap - Eplény - Zirc - Veszprém
A reggeli síelés után fedezzük fel a környéket, látogassunk el Veszprémbe! Álljunk meg Zirc híres étttermében, a Bagolyvárban, amelyik a várso legrégibb ciszterci épülete is. A helyi Tourinform irodában térképet és információkat is kaphatunk a környék felfedezéséhez, de előre bejelentkezve akár idegenvezetést is kérhetünk.

>>Szállások Zircen és környékén.

Veszprémi felfedező sétánkat az Óváros térnél kezdjük meg, ahol a 2-es szám alatt találjuk a Tourinform irodát is, nézzünk be térképekért, idegenvezetésért, programajánlókért. Ha busszal megyünk, a pályaudvartól 150 méterre találjuk az Óváros teret. Az autóval érkezők jó, ha megjegyzik, hogy a Balaton Plázában ingyenes a parkolás. Kiindulópontunktól felfelé a székesegyházba térhetünk be, a várból pedig a Séd-folyó völgyének fantasztikus panorámájában gyönyörködhetünk.

>>Éttermek, kávézók ahol ebédelhetünk Veszprémben.

TIPP! Veszprém Valentin-napra is ideális választás!

3.    nap - Eplény - Balatonalmádi
Az utolsó nap kellemes levezetésként ugorjunk be Balatonalmádiba két okból is: egyrészt a Balatont télen is látni kell, másrészt a három napos kimerítő síelés után jól fog esni egy pihentető wellness délután, melyet az egyik szállodában helyi napijeggyel is megtehetünk. Szaunázzunk, fedezzük fel a gőzkabint vagy jelentkezzünk be masszázsra!

MÁTRASZENTISTVÁN, PARÁDFÜRDŐ, GYÖNGYÖS, MÁTRAFÜRED 

1. nap - Mátraszentistván
„Aprócska Ausztria a Mátrában" – szól Mátraszentistván síparkjának szlogenje, ahol 8 (nyolc!) új pályát nyitottak az idei hószezonra. Pénteken és szombaton este 9-ig állnak nyitva a sípályák. Szállást a szinte összenőtt Mátraszentistván- Mátraszentlászló-Mártaszentimre térségben találunk.

>>Szállás ajánlatok Mátraszentistvánon. 

A Sípark Mátraszentistvánról
A Felső-Mátrában elhelyezkedő síparkban jelenleg 10 pálya áll a síelők rendelkezésére, míg a folyamatosan üzemelő Hócsúszdapark biztosan a gyerekek kedvence lesz. Az alpesi hangulatú Hüttében forró ital és sztrapacska kapható. A HócsúszdaPark 130 méteres pályáján a kalandkeresők kipróbálhatják  a Skibike-ot és a Skiroller-t is.

2.  nap Mátraszentistván - Gyöngyös - Mátrafüred vagy Kékestető
Síelést, szánkózást vagy hófánkozást követően fedezzük fel a környéket! Erre két jó tippünk is van:

a.) Látogassunk el Gyöngyösre, ahol az Orczy Kastélyban megtaláljuk a Mátra Múzeumot. Itt láthatjuk kiállítva a mátraderecskei mamut csontvázát, többek között. Gyöngyösről Mátrafüredre csodaszép vidéken keresztül juthatunk el az erdei kisvasúton, a Mátravasúton. A település látnivalói között szerepel a Bábakő gejzírkúp, a Sástó, a régi olajfúrótoronyból átalakított kilátójával, valamint a Kalló vízimalom. Itt akár újból szállást is foglalhatunk. A helyi wellness szállodában még a lövészetet is kipróbálhatjuk!

>>TIPP! Ne felejtsük el meglátogatni a Szent Bertalan Templom Kincstárát sem!

b.) Túrázzunk a Kékestetőre, ahol  hazánk leghosszabb sípályáját is megtaláljuk (vendégsíelés megengedett), és az erdei utakon motorosszán-túrát tehetünk.  Nézzünk föl a TV torony kilátóba is! Ha itt foglalunk szállást, akár a klímaterápia jótékony hatásával is megismerkedhetünk!

3. nap - Mátraszentistván - Parádfürdő
Hazafelé keressük fel Parádfürdőt, ahol gyógyfürdő kórház működik, felfedezhetjük a palóc népművészet, palóc építészet és hagyományok világát is. A látnivalók sorában: Károlyi-kastély, Kocsi Múzeum, Palóc-ház.

>>TIPP! Keressük fel az Ásványvíz Gyűjteményt is!

Relaxálásra, levezetésre ajánljuk a szálloda Erzsébet-szárnyát, melyet külső vendégként is használhatunk, s úszómedence, finn szauna, törökfürdő és masszázs is rendelkezésünkre áll.

>>TIPP! Még több téli élmény!