Aktívan Salgótarjánban

Salgótarján a Karancs-Medves tájvédelmi körzet tőszomszédságában fekszik. A város és környéke számtalan látnivalót kínál számunkra. Ha Salgótajánba utazunk, biztosak lehetünk abban, hogy egy kellemes, aktív hosszúhétvégében lesz részünk.
Tovább

Medvesi Fotós Maraton

A maraton ahol nem a futásé, hanem a fotósé a főszerep. Idén október 11-12. rendezik meg a Medvesi Fotós Maratont. A 48 órás, folyamatos különleges program során mindenkit várnak, aki szeret fényképezni, szereti a szép tájakat, a különleges programokat.
Tovább

Kezdjük együtt a síszezont!

Itt az idő felkészülni a téli sportokra, síelésre, snowboardozásra még karácsony előtt. Így arra gondoltunk, hogy Magyarország legnagyobb és legmagasabban fekvő sípályáinak képviseletében ellátogatunk Debrecenbe, hogy együtt találjuk ki hogyan, hol és mivel érdemes kezdeni az idei síszezont!
Tovább

Palócok és ősi mesterségek

Megismerni a természetes közegben élő állatok viselkedését, gondoskodni róluk, eltanulni annak minden fortélyát vagy akár próbára tenni magunkat a népi mesterségek művelésében, nemcsak érdekes kirándulást jelent a múltba, hanem a kreativitást, az önállóságot is próbára teszi.
Tovább

Egri lett az Év Fája Európában

Az egri termálfürdő területén élő platán a 2012-es hazai Év Fája díj után, megnyerte a 2013-as Európai Év Fája versenyt is. Mintegy 250 éve, Eszterházy Károly püspök idején ültették.
Tovább

Őslények nyomában Ipolytarnócon

Ősvilági szörnyek lábnyomai, cápafogak, több millió éves ősfenyők - mindez 21. századi technikával megfűszerezve: ez az Ipolytarnóci Ősmaradványok.
Tovább

Adventi hangulat Északon

Az ünnepi fények ismét hangulatossá, meghitté varázsolják majd Eger, Gyöngyös, Miskolc, Salgótarján és Sátoraljaújhely főterét is. Kézműves termékek, édességek, forralt bor kínálat, az adventi színpadokon pedig ünnepi programok várják a látogatókat.
Tovább

Barlangolás Miskolcon

Miskolcon három olyan jelentős barlang van, mely az idelátogatók számára nyitva áll. A három barlang közül kettő klasszikus, kivilágított, bejárható: A Szent István-barlang és az Anna-barlang Lillafüreden. De mi a harmadik?
Tovább

Éjszakai vártúrák Diósgyőri várban

A megújult Diósgyőri vár új exkluzív programmal, novemberben minden szombaton éjszakai vártúrával várja a látogatókat. Az éjszakai túrák november 15, 22, és 29-én, látogathatóak, ahol lesz fáklyafényes lovagi párbaj, vonósnégyes a lovagteremben, reneszánsz zenék, jelmezes tárlatvezetés, kitűnő borok, és hangulatos mulatság.
Tovább

Miskolc és Lillafüred kisvasúton

Miskolcra utazva több tudományos-fantasztikus nevű dologba akadhatunk: mint Ómassa, az őskohó vagy a Puskaporos Faházhoz címzett vasútállomás, nem beszélve a Szinváról, melynek patakvölgyébe fogunk kalandozni.
Tovább