Aktívan Salgótarjánban

Salgótarján a Karancs-Medves tájvédelmi körzet tőszomszédságában fekszik. A város és környéke számtalan látnivalót kínál számunkra. Ha Salgótajánba utazunk, biztosak lehetünk abban, hogy egy kellemes, aktív hosszúhétvégében lesz részünk.
Tovább

Palócok és ősi mesterségek

Megismerni a természetes közegben élő állatok viselkedését, gondoskodni róluk, eltanulni annak minden fortélyát vagy akár próbára tenni magunkat a népi mesterségek művelésében, nemcsak érdekes kirándulást jelent a múltba, hanem a kreativitást, az önállóságot is próbára teszi.
Tovább

Miskolc és Lillafüred kisvasúton

Miskolcra utazva több tudományos-fantasztikus nevű dologba akadhatunk: mint Ómassa, az őskohó vagy a Puskaporos Faházhoz címzett vasútállomás, nem beszélve a Szinváról, melynek patakvölgyébe fogunk kalandozni.
Tovább

Egri lett az Év Fája Európában

Az egri termálfürdő területén élő platán a 2012-es hazai Év Fája díj után, megnyerte a 2013-as Európai Év Fája versenyt is. Mintegy 250 éve, Eszterházy Károly püspök idején ültették.
Tovább

Szőlő tanösvény Tokajban

Újszerű módon kapcsolja össze a bor- és az aktív turizmust a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok tanösvénye: a túra során nem csak a szőlőfajtákat és a munkafázisokat, de a legfinomabb borokat is megismerhetjük.
Tovább

Medvesi Fotós Maraton

A maraton ahol nem a futásé, hanem a fotósé a főszerep. Idén október 11-12. rendezik meg a Medvesi Fotós Maratont. A 48 órás, folyamatos különleges program során mindenkit várnak, aki szeret fényképezni, szereti a szép tájakat, a különleges programokat.
Tovább

Kerekezés a Mátrában

Nem szokványos túra a Mátrában Segway-en állva, vagy mountaincart-on ülve - adrenalin-fröccs vállalkozó szelleműeknek.
Tovább

Megújúlt turistaház a Mátrában

2013-ban jelentős fejlesztések kezdődtek az erdei turistaházakhoz, kirándulóhelyekhez kapcsolódóan az egész országban. Ehhez a sorozathoz kapcsolódott az Egererdő Zrt., ahol – a turistaházak tekintetében – első lépésként a felújított Szalajka-ház avatására került sor.
Tovább

Őslények nyomában Ipolytarnócon

Ősvilági szörnyek lábnyomai, cápafogak, több millió éves ősfenyők - mindez 21. századi technikával megfűszerezve: ez az Ipolytarnóci Ősmaradványok.
Tovább

Nagy élmények kisvasutakon

Hegyek-völgyek között zakatol a vonat: vadregényes tájak, romantikus báj, nosztalgikus hangulat. A legszebb észak-magyarországi kisvasút útvonalakon szerintünk kötelező a családi kaland.
Tovább