Locsolkodás Hollókőn és Matyóföldön

A régió két legnagyobb és legjobb húsvéti fesztiválja idén sem maradhat el: természetesen Hollókőről és Mezőkövesdről beszélünk április 20 és 21. között.
Tovább

Barlangolás Miskolcon

Miskolcon három olyan jelentős barlang van, mely az idelátogatók számára nyitva áll. A három barlang közül kettő klasszikus, kivilágított, bejárható: A Szent István-barlang és az Anna-barlang Lillafüreden. De mi a harmadik?
Tovább

Aktívan Salgótarjánban

Salgótarján a Karancs-Medves tájvédelmi körzet tőszomszédságában fekszik. A város és környéke számtalan látnivalót kínál számunkra. Ha Salgótajánba utazunk, biztosak lehetünk abban, hogy egy kellemes, aktív hosszúhétvégében lesz részünk.
Tovább

A Bükkalja termál gyöngyszemei

A Bogácsi Termálfürdő és a Mezőkövesdi Zsóry Termálfürdő ideális választás azoknak, akik a hamisítatlan vidéki romantikát, az igazi családias strand- és termálfeelinget keresik. Hagyományos falusias környezetben finom bükkaljai borokat és matyó népi hagyományokat fedezhetnek fel a fürdőzés után.
Tovább

Országjárás SZÉP kártyával

Mi mindenre jó SZÉP Kártyák egyenlege? Útmutatónkban programokat, szállásokat, illetve úti tippeket gyűjtünk össze folyamatosan a hatékony és élvezetes elköltés érdekében. Lássunk is hozzá a felkészüléshez!
Tovább

Hosszú hétvége Egerben

Eger hétvégi úti célként kitűnő választás, hiszen a város messze földön híres borairól, hangulatos Török Fürdőjéről, és nem utolsó sorban kulturális látnivalóiról.
Tovább

Túratipp: barlangászás Aggteleken

Az Aggteleki Nemzeti Park karsztvidékére készülünk barlangászni, ahol cseppkő-figyelő túrákra indulhatunk a föld mélyén, bevehetjük a sziklás réteken a Szádvár tanösvényt, piknikezhetünk a Hucul-ménes társaságában, megtudhatjuk, hol őrzik a világ legnagyobb könyvét.
Tovább

Miskolc és Lillafüred kisvasúton

Miskolcra utazva több tudományos-fantasztikus nevű dologba akadhatunk: mint Ómassa, az őskohó vagy a Puskaporos Faházhoz címzett vasútállomás, nem beszélve a Szinváról, melynek patakvölgyébe fogunk kalandozni.
Tovább

Megújul az egri vár (is)

Közel egymilliárd forintból újítják fel és teszik még izgalmasabbá az egri várat.
Tovább

Nagy élmények kisvasutakon

Hegyek-völgyek között zakatol a vonat: vadregényes tájak, romantikus báj, nosztalgikus hangulat. A legszebb észak-magyarországi kisvasút útvonalakon szerintünk kötelező a családi kaland.
Tovább