Napfényben fürdeni Szegeden

Szeged igazi fürdővárosként több fürdővel, változatos szolgáltatás-kínálattal várja a fürdőzni, sportolni, gyógyulni és pihenni vágyókat. Itt biztosan mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet!

Karnyújtásnyira a Dél-Alföld - Szeged, a napfény városa

A Napfényfürdő Aquapolis egy négyévszakos víziváros, amely a gyógyulás, regenerálódás, szórakozás lehetőségét kínálja minden korosztály számára. 13 csúszda - köztük Európa leghosszabb egész éves üzemelésű testcsúszdája (272 m) és egy 223 m-es zárt kamikaze szakasszal kombinált óriáscsúszda – sodrófolyosók, zuhatagok, pezsgőágyak és egyéb élményelemek állnak a kalandot és szórakozást kereső fürdővendégek rendelkezésére. A belső medencetérhez kiúszóval kapcsolódik a külső wellness-medence. A Baba-Mama Világ altatási, pihenési, etetési lehetőséget biztosít az élményfürdőn belül. 4 szintes labirintusos játszóház és külön játéksarok, a nyári szünetben kreatív foglalkozások várják az érdeklődő gyerekeket. A strandfürdő területén tanmedence, úszómedence, csúszdás élménymedence és gyermekpancsolók találhatók. A gyógyászati egységen belül 14 kétágyas szobával, külön fürdőszobával rendelkező nappali kórház épült. A fürdőkomplexum egyedi kialakítású Csendes Wellness részlege 16 éven felüli vendégek zavartalan, nyugodt környezetben történő pihenését szolgálja.

Az eredetileg városi közfürdőként működő Anna fürdő 1896. szeptember 6-án nyílt meg. Steinhardt Antal és Lang Adolf műve, akik eklektikus, a török fürdőkre emlékeztető megjelenésével tervezték meg. A műemlék épületben a fürdővendégek gyógyászati, wellness szolgáltatásokat vehetnek igénybe, éjszakai fürdőzési lehetőség is van minden hétköznapon 21-24 óra között. A fürdőépület mellett épült modern, háromszintes gyógyászai központ a mai igényeknek megfelelő fizioterápiás ellátást nyújt.

Sziksósfürdő, vagy ahogyan a helyiek hívják, a „Sziki" Szegedtől 12 km-re található. A fenyvesek és akácosok között található fürdő különlegessége a homokos plázzsal és napozóstéggel rendelkező, 25-28 fokos vízhőmérsékletű fürdőtó, melynek szikes-homokos altalaja gyógyhatású, reumás panaszokra ajánlják. Emellett a strand területén több gyermekmedence, két csúszda, 12 szakaszos minigolfpálya és a strand közvetlen szomszédságában horgásztó található. A strandon belül számos pihenő-, napozópad, játszóterek, lábtenisz-, turul-, foci- és röplabdapálya áll a vendégek rendelkezésére.

Karnyújtásnyira a Dél-Alföld - Szeged, a napfény városa