Új versenyuszoda nyílt Szentesen

Hamarosan megújul a Szentesi Üdülőközpont, a Kurca-parti strand pedig új szolgáltatásokkal bővül. A pályázati pénzből megújult központokban új wellness-szolgáltatások, biztonságosabb környezet és modernebb megoldások várnak bennünket.

A társasági adóból finanszírozott pályázatnak köszönhetően 2013-ban elkezdődött egy fedett, 50 m-es versenymedencével ellátott, uszoda építése, amely a műszaki átadás-átvételi eljárás után fogadja a vendégeket. A medence nemzetközi vízilabda mérkőzések lebonyolítására, úszóversenyek megrendezésére is alkalmas, valamint teljes mértékben ki tudja szolgálni a városi úszókat, a vízilabda klub és az úszó klub igényeit. A létesítmény modern körülményeket, kényelmes környezetet és kitűnő sportolási lehetőséget biztosít mind a versenysportolóknak, mind a hobbisportolóknak.

A Dél-alföldi Operatív Programban elnyert pályázattal, az új sportuszoda bővítményeként, 2015. júniusára megépül egy fedett wellness- és élményfürdő. A komplexumban helyet kap egy minden igényt kielégítő wellness-részleg, szaunákkal, szoláriummal, masszázshelyiségekkel, jégszobával és sóbarlanggal. A fürdőben lesznek még termálvizes medencék, amelyek a pihenést és relaxálást hivatottak szolgálni. Az élményfürdő külön építményként épül, elsősorban a gyerekek, illetve a családosok igényeire fókuszálva, köszönhetően a különböző élményelemeknek, sodrófolyosónak, illetve csúszdának.

A magyar-román határon átnyúló együttműködés keretében Szentes és Újszentes, a két testvérváros közösen nyújtott be sikeres pályázatot. Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a Szentesi Üdülőközpont területén egyes kültéri medencék felújítására, modernizálására.