Hétvége elődeink nyomában

Ópusztaszerre utazni kiváló hétvégi program, hiszen kalandozhatunk a Csillagösvényben, megtekinthetjük a híres Feszty-körképet, és ez még nem minden!

1. NAP – Péntek: Csillagösvény Útvesztő

Ópusztaszer a Dél-Alföld szívében fekvő, könnyedén megközelíthető, igazán izgalmas úti cél. A szállás elfoglalása után tegyünk egy sétát a hangulatos településen, majd látogassunk el a Csillagösvény Útvesztőbe, amely egy sövénylabiritus. A legendás csodaszarvast formázó sövényfalak között 3, 5 km hosszan kanyaroghatunk. Az egyes útelágazásoknál a térség történetével, kultúrájával, érdekességeivel ismerkedhetünk meg. A helyes út megtalálásában pedig magyar vagy angol nyelvű kérdésekre adott válaszok segítenek, végezetül pedig megcsodálhatjuk az elénk táruló panorámát a kilátóból!

2. NAP – Szombat: Látogatás a Nemzeti Történeti Emlékparkban

Reggel felkerekedünk és ellátogatunk a Nemzeti Történeti Emlékparkba, amely Ópusztaszer legjelentősebb nevezetessége! Először a Rotundába látogatunk, ahol számtalan interaktív, a magyarság történetével foglalkozó kiállítás vár bennünket, illetve itt csodálhatjuk meg a méltán híres Feszty-körképet.

Történelmi témapark a 15 legnépszerűbb magyar múzeum között

Jó tudni!: A Feszty-körkép megtekintésére előzetes bejelentkezés után van lehetőség.

Ezután utunk az Árpád Emlékműhöz vezet, melyet a Honfoglalás ezredik évfordulójára emeltek. Következő úti célunk a Nomád Park, ahol megismerkedhetünk honfoglaló elődeink mindennapi életformájával, tevékenységeikkel, illetve lakhelyükkel, a jurtával, de ha kedvünk támad, kipróbálhatjuk a Nomád Játszótér játékait is!

Jó tudni!: Naponta 2 alkalommal, 11.30-kor és 14.30-kor honfoglalás kori lovas bemutatót tekinthetünk meg a Nomád Parkban!

A nap további részét töltsük el a Skanzenben, amely a mai Csongrád megye népi építészetét és 19-20. századi agrárnépességének életmódját mutatja be! 

Skanzenek Magyarországon

3. NAP – Vasárnap: Madármegfigyelő túra

Mielőtt hazaindulnánk, tegyünk egy kellemes madármegfigyelő túrát a Puszta Fülöp-szék természetvédelmi területre!

Jó tudni!: A terület költési időszakban nem látogatható!