Hétvége a Kiskunságban

"A hírös város" és térsége kiváló úti cél a kultúra és természet kedvelőinek egyaránt. Több izgalmas múzeum vár bennünket, és a puszta és a bucka bebarangolására csábít Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi területe!1. NAP : Péntek – Kecskemét: Belváros, Katona József Emlékház

Kecskemét könnyen megközelíthető, kellemes úti cél a Kiskunság szívében. A szállás elfoglalása után teszünk egy sétát  „A hírös város"-ban, és megtekintjük a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetet, ahol a híres zeneszerző és zenepedagógus életútjával ismerkedhetünk meg.

Ezután a Katona József Emlékházba látogatunk, amely a 18. század parasztpolgári építészet jelentős emléke, kecskeméti jellegzetességet őrző részletekkel, mint például a magas, zárt, zöldre festett utcai bejárati ajtó és a nagykapu. Az Emlékház a város híres szülöttjének, a Bánk Bán szerzőjének, Katona Józsfenek állít méltó emléket. 

2. NAP: Szombat –Kiskunksági Nemzeti Park; Izsák

Szombat reggel felkerekedünk és ellátogatunk a Kiskunsági Nemzeti Park Központjába, a Természet Házába, ahol belepillanthatunk a hazai természetvédelem történetébe, megismerhetjük a hazai nemzeti parkokat, illetve a Duna-Tisza köze jellemző élőhelyeit. Az állandó kiállításon múltbéli mesterségek tárgyi emlékeit csodálhatjuk meg.

>>TIPP! A Természet Házáról ITT írtunk többet

Délután útnak indulunk Izsákra, ahol rengeteg felfedezni való vár ránk. Először a Kolon-tó Természetvédelmi Területre látogatunk, amely a Kiskunsági Nemzeti Park egyik legjelentősebb területe. Járjuk be a falu határából induló „Aqua Colun" Tanösvényt, mely elkalauzol bennünket a környék gazdag élővilágába.

Jó tudni!: Az „Aqua Colun" Tanösvény egész évben szabadon látogatható!

Mielőtt visszaindulnánk Kecskemétre, látogassunk el a Pálinka Múzeumba, valamint a Helytörténeti Gyűjteményt őrző épületbe, ahol megismerkedhetünk a tradicionális magyar pálinkafőzés hagyományaival, melyről több, mint 1000 tárgyi emlék „mesél" nekünk!

3. NAP: Vasárnap – Kecskeméti Rajzfilm Stúdió

Mielőtt hazaindulnánk látogassunk el a Kecskeméti Rajzfilm Stúdióba, ahol a rajzfilm gyártás technikájával, eszközeivel ismerkedhetünk meg!