Családbarát Dél-Alföld

A gyerekekkel utazóknak ajánljuk a dél-alföldi régió néhány családbarát szolgáltatását és látnivalóját. A kedvező időjárás beköszöntével, érdemes felfedezni hazánk délkeleti csücskét, ahogy szülők és gyermekek egyaránt megtalálják a számukra kedves élményeket.

A Szarvas-Békésszentandrási-holtág partján elterülő Szarvasi Arborétum nem csak gyönyörű, de lehetőséget nyújt, hogy megtekintsünk 1600 fa és cserjefajt, 250 lágyszárú növényfajt, és számtalan rovar, madár és rágcsálófajt természetes környezetükben. Szintén itt található a Mini Magyarország állandó makett kiállítás, ami pedig országunk építészeti nevezetességeit mutatja be élethű modellekkel. Láthatjuk többek között a Lánchíd, a Cifrapalota, a Szegedi dóm kicsinyített mását is.

Családbarát szállást és szolgáltatásokat kínál a szegedi Novotel szálló, ami a város legszebb részén, a Tisza partján áll. A hoteltől tíz perc séta a Móra Ferenc Múzeumtól, húsz a Szegedi Dóm, és szintén húsz percre a Napfényfürdő Aquapolis. A szállodában van játszótér, játszósarok és igény esetén gyermekfelügyelet is.

Szegedtől húsz kilométerre, érdemes meglátogatni a Mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőt. A fürdő széleskörű gyógy- és wellness szolgáltatásaival, fedett és szabadtéri élménymedencéivel, gyermek- és bébifürdőkkel, szaunavilággal és csúszdákkal várja a család minden tagját. Elhelyezésüknek köszönhetően az anyukák és apukák a jacuzziból tökéletesen ráláthatnak gyermekükre. A családcentrikus szemlélet jegyében játszóház, pelenkázó és teakonyha is helyet kapott az épületben. Mindemellett van kültéri játszótér is hintával, mászókákkal, homokozóval, valamint ugrálóvár, vízi focipálya és röplabdapálya is, hogy minden korosztály megtalálja a neki való aktív programot.