Kultúra

Látogatás a legszebb pesti zsinagógában

A mór elemekkel díszített Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga több mint fél évszázadon át zárva volt, a vészkorszak után indult pusztulásnak, berendezése sincs már a helyén. Az épületbelső viszont ma is lenyűgöző!

Top 10 kastély Budapesten és környékén

Kastélyok varázslatos világa sokak fantáziáját megmozgatta már. Sőt filmforgatási és fotózási helyszínként is keresett helyszínek. Budapesten és környékén elképzelhetetlenül sok kastély áll a mai napig. Viharos történelmük dacára sem lettek végleg az enyészeté. Többen közülük pompázatosan helyreállítva és megújult funkcióval várják a látogatóikat, vendégeiket.

Budapest gyönyörű sírkertjei

Folytatva előző összeállításunkat, most ismerjük meg a főváros csodaszép mauzóleumait - köztük Deák, Kossuth vagy Batthányi sírboltját -, a leghíresebb parcellákat és a Mártírok temetőjét.

Fedezd fel Budapest legszebb temetőit

Talán elsőre bizarul hangzik a temetőlátogatás, mint szabadidős program, de a hazánkban több olyan temető is van, amit érdemes megnézni, annyira szépek. Budapesten is van néhány ilyen – ezeket szedtük össze nektek most.

Titkok a Budapest alatti világból

Mint minden város, így Budapest is számtalan titkot rejt. De a magyar főváros annyival különlegesebb, hogy nemcsak az utcák, terek és házak beszédesek. Alattunk ugyanis rejtőzik egy másik, még saját lakosai előtt is kevésbé ismert, barlangokkal, járatokkal teli világ. Ezeknek a földalatti járatoknak a hossza meghaladja a 140 km-t. Hogy hogyan keletkeztek: ennek fogunk utánajárni következő összeállításunkban.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

A 10 legszebb panorámás hely Budapesten

Persze, mindannyian rajongunk a szép panorámáért, a kilátókért, a város fölött zajló bulikért, a tetőteraszokért, ahonnan éjszaka ellátunk a kivilágított Várig, a Lánchídig, nappal pedig lehengerlő képeket tudunk készíteni az alattunk elterülő városról. Össze is szedtük hol és honnan a legjobb letekinteni Budapestre.

Hidak a múltból a jelenbe: múzeumok

Budapesten és környékén a nagy országos közgyűjtemények mellett számos megyei múzeum, galéria és magángyűjtemény - mint például az Aranymúzeum - csalogatja falai közé a kulturális barangolásra érkező látogatót.

A „gasztrokultúra" újhulláma

Miről szól a magyar konyha forradalma? A magyar bor és a magyar pálinka: klasszikus értékek 21. századi köntösbe öltöztetve, újragondolva és elegánsan tálalva. Íme a klasszikus bisztrók reneszánsza és a magyarosság ízforradalma.

Dunakanyar, hegyek és folyó házassága

A Duna nemcsak népeket, de történelmi korszakokat, stílusokat, szellemi áramlatokat is összeköt. A Dunakanyarban Esztergomtól Szentendréig életre kel Magyarország fordulatos történelmének egy-egy töredékes emléke.

Épített örökségünk Budapest környékén

A főváros környékén található épületeket is "ajánlottan kötelező" jelleggel kirándulásaink célpontjává tehetjük: Árpád-kori, a török hódoltság alatt épült emlékeket, barokk kastélyokat vehetünk szemügyre, melyeket izgalmas programok is kísérnek.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább