Étterem ajánló

Budapest igazi gasztronómiai fellegvárrá nőtte ki magát az elmúlt pár évben, hiszen a szakma legkomolyabb elismeréseit kapták meg éttermei.

A belváros szívében találhatóak Michelin csillaggal kitüntetett éttermeink, az Onyx és a Costes. A Gault&Millau étteremkalauz kitüntetett éttermei között pedig olyan gasztro fellegvárakat találunk, mint a MÁK Bistro, a Nobu, a Csalogány 26, a Laci!Konyha!, a Fausto's Ristorante, a Bock Bisztró, az Alabárdos, a Boscolo Salon, a Borkonhya vagy éppen az Olimpia vendéglő.
Aki szeretne megismerkedni az igazi bisztró hangulattal, annak a MÁK és a Bock bisztrókon kívül érdemes felkeresie a Gepárd és Űrhajót, azaz a Bolyki Bisztrót, az Atakám budai bisztrót, a Borssó Bisztrót, a Culinaris-t, a Déryné-t, a Kempinksi bisztróját, a Giardino-t, a Két Szerecsent, a legjobb első randis helyet, a Klasszt, a Nu Bisztronómia Fakultációt, a Pest-Buda bisztrót vagy a Pesti Disznó gasztrobárt.
És aki kifejezetten valami extrát keres, annak ott a Yiddishe Mamma Mia, a világ talán első yiddis-olasz konyhája, a La Plaza étterem, ahol Ferran Adrià, az El Bulli zseniális séfjének eszméit követhetjük, azaz belekóstolhatunk a molekuláris gasztronómiába. A Tortuga étteremben igazi kalóznak érezhetjük magunkat, szabadon mászkáló teknősök között, de ha inkább a Clint Eastwood féle vadnyugat vonz minket, akkor a Buffalo Steak House a megfelelő hely a számunkra. Ha a középkorba vágyunk, akkor a Sir Lancelot étterem a tökéletes választás, ha viszont szeretnénk visszacseppeni a reneszánsz korba, akkor a visegrádi Renaissance étteremben találjuk meg az igazi élményt.

A borbárok gyakorlatilag Budapesten és környékén is trenddé váltak, a mindennapok részét képezik. Hiszen nincs is annál jobb, mint amikor este munka után meglátogatjuk a DiVino-t, a DropShop-ot, az Innio-t, a Doblo-t, a VinoWonka-t, a Kadarka Borbár-t vagy Szentendrén a Bar Centro-t, és leülünk meginni egy pohár bort.

Aki Budapestre érkezik, megtalálhatja azt az elrejtett csodavilágot, amelyet csak a romkocsmákon keresztül lehet meglátni. Hiszen nincs még egy város, ahol lenne Tündérgyár, vagy ahol a világ egyik legjobb szórakozóhelyének választanak egy Szimpla Kertet. De ha az Édenkertet keressük, akkor a Gondozó kertben, a Dürer kertben, az Ellátó kertben vagy a Kőleves kertben is megtalálhatjuk azt. Ebben a városban kell a Púder, és a Kuplungról sem az autók jutnak eszünkbe.

www.romkocsmak.hu