Osztálykirándulások Budapest környékén

Ha nincs időnk eltávolodni a fővárostól, vagy ha épp csak kiegészítenénk egy budapesti utazást valami mozgalmasabbal is, vagy ha egyszerűen csak fel szeretnénk fedezni a környék ismeretlen ismerőseit, bátran induljunk neki a Budapest környékéni osztállyal, haverokkal vagy csak a családdal.
  1. Történelem óra helyett: Honfoglalás Szigethalmon

Van a Csepel-szigeten egy hely, ahol ekével művelik a földet, kézzel szövik a ruhát és hajnalonta íjászok gyakorlatoznak az ispáni vár udvarán. Hihetetlenül hangzik? Pedig igaz! Szigethalmon egy teljes Árpád-kori település vár bennünket sámánokkal, harcosokkal, kézművesekkel – és persze szakértői segítséggel a lehetőségek felfedezéséhez. Az előre egyeztetett programban a íjászat, a kézműveskedés és a csónakázás is benne van. Az áltagos program körülbelül 2,5-3 órás, de akár egy egész napot is könnyedé el tudunk itt tölteni. 

  1. Pihenőparkok - A gyerekeknek is jár!

A pilisi pihenőpark legnagyobb előnye, hogy hatalmas, biztonságos területen játszhatnak itt a gyerekek. A parkban szívesen rendeznek csapatépítő tréningeket, sőt, akár pusztaolimpiát is, de a környék is sok szép látnivalót kínál. Ha busszal ékrezünk, Liszt Ferenc repülőtér múzeumát, vagy a Gödöllői kastélyt is könnyűszerrel elérhetjük a közelből.

Vasadon akár az egész iskola együtt ebédelhet, az itteni pihenőparknak ugyanis négyszáz fős, különteremmel ellátott étterme van. Persze nem csak emiatt érdemes ide érkezni. A több hektáros területen strand, kalandpark és játszótér is található, kérésre pedig lovas kocsizást is szerveznek. Ha biztonságos, nyugodt, mégis izgalmas két-három napra vágyunk, nehéz jobban választani.

  1. Pusztai Tölgyesek – az ismeretlen ismerős

Nagykőrösön található Európa utolsó homoki tölgyes társulása. Nem csak az „erdősztyeppre" vezető tanösvényt látogathatjuk meg, az itt található látogatóközpont munkatársai szívesen segítenek egy napos, de akár több éjszakás foglalkozások, táborok szervezésében is.