Osztálykirándulás a Dunakanyarban 2014

Hová menjünk egy csapat vadóc kiskamasszal, hogy ők is és környezetük is jól érezze magát? Hová induljunk, ha a főváros közelében szeretnénk maradni, de a természettel is ismerkednénk? Hol sátorozzunk nagy csoporttal? És vajon hol ehetünk jó áron finomat? Kötelező olvasmányunk következik – nem csak iskolásoknak.

Bármekkora gyerekekkel és bármilyen hosszú kirándulásra induljunk is, a Dunakanyar ideális helyszíne az osztálykirándulásoknak: változatosak a programok, a legtöbb helyszínt busszal és tömegközlekedéssel is jól meg tudjuk közelíteni, a főváros biztonságos közelsége miatt pedig az sem okozhat gondot, ha a precízen tervezett menetrendbe esőnapot kell iktatnunk.

  1. Épp csak kiruccanóknak: Visegrád

Ha csak egy napunk van arra, hogy tanuljunk, mozogjunk, kalandozzunk és élményt gyűjtsünk, akkor irány Visegrád! A legstílusosabban hajóval érkezhetünk a hangulatos, Duna-menti településre. Menetrend szerinti hajójárat péntek reggel 10 órakor indul Budapestről, és a másfél órás úton a Dunakanyar szinte összes nevezetességét megcsodálhatjuk a vízről.

Visegrádon aztán meglátogathatjuk a Fellegvárat és a királyi palotát, ahol 30 fő felett pedig akár saját lovagi tornát is rendeznek a csoportnak a Salamon-toronyban. Ha pedig kellően ráhangolódtunk a mozgalmasabb programokra, akkor irány a nyári bobpálya vagy a közeli kalandpark. Mindkét helyszín felkészült csoportok fogadására is.

Kisebbekkel a történelmi játszóparkba látogassunk el, ahol a Mátyás mesék világával ismerkedhetnek meg a lurkók a palota előkertjében. 

TIPP! Az Apátkúti-völgyben akár horgászhatunk is. A helyszínen felszerelést biztosítanak, ha pedig szeretnénk, el is készítik nekünk a kifogott halat.

  1. Három nap természet

Ha kicsit több időnk van, legyünk bevállalósak! Próbáljunk ki valamit, ami nagyon-nagyon más, mint az osztályterem, és sátorozzunk! A zebegényi sátortábor biztonságos és kényelmes szálláshely még a kisebb gyerekeknek is. Az apró településen kisebb boltokat, fagyizókat, cukrászdákat is találunk – tehát nem kell teljesen lemondani a kényelemről, de a hajózási múzeum, vagy a közeli tanösvények és túrautak is kínálnak felfedeznivalót.

Az odaúton feltétlenül álljunk meg Verőcénél, és tartsunk egy kis csapatépítést a közeli kalandparkban! Az itteni program nagy előnye, hogy a parkban egyszerre csak egy csoportot fogadnak, és végig animátorok vezetik a foglalkozást. Egy kis közös gyakorlás – és az erdőben már senki nem fog elveszni!

  1. Teljes elvonulás

Ha egy kicsit tovább lazítanánk az erődben, válasszuk a Horány üdülőterületén található erdei iskolát. A kellemes, árnyékos, faházas szálláshoz egy 2 hektáros erdőterület is tartozik, de az erdei iskolában is sok-sok program közül lehet választani: íjászat, bőrtárgy-készítés, barkácsolás, bográcsozás, szalonnasütés színesítheti a közös tárborozást.