Akadálymentes fürdők Budapesten

Budapest változatos fürdővilága fogad minket a fővárosban: történelmi hangulatú helyszínek és Közép-Európa egyik legnagyobb élményfürdője, számos uszoda és strand várja a látogatókat. Összeállításunkban az akadálymentes és részben akadálymentes fürdők használatához gyűjtöttünk össze tippeket.

Aquaworld Budapest

Az aquapark kerekesszékkel közlekedők és mozgáskorlátozottak részére akadálymentes, de a a látogatást kísérővel ajánlják, hogy igazán biztonságos legyen a kikapcsolódás

Dagály Fürdő
Kerekesszékkel megközelíthető, mozgáskorlátozottak részére átöltöző kabin, WC áll rendelkezésre. A téli időszakban a 25 m-es medencét  kerekesszékkel nem lehet megközelíteni,  használható viszont a Lubi, egy 50 m-es medence, amelyhez beemelőszerkezet tartozik.

Dandár Gyógyfürdő

A Ferencvárosban fekvő, kisebb gyógyfürdő teljesen akadálymentesített. 2 gyógymedencével és szaunával, merülő medencével, gyógy- és wellness szolgáltatásokkal áll a látogatók rendelkezésére. Érdemes megkóstolni egy pohárral a Dandár ivókút vízét.

Danubius Health Spa Resort Margitsziget és Danubius Health Spa Resort Helia

Mind a két hotel rendelkezik olyan fürdővel, amelyet nem csak a szállóvendégek használhatnak. A bejáratokat rámpával akadálymentesítették. A margitszigeti hotel a Nagyrét felőli bejáratának pedig közvetlen összeköttetése van a gyógy- és wellness részleggel. a gyógy- és súlyfürdő medencék mellett emelőszerkezettel segíti mozgásukban korlátozott vendégek medencébe jutását. A fürdők teljes területe csúszásgátló burkolattal ellátott.

Erzsébetligeti Uszoda

A 16. kerületben található, néhány éve átadott komplexumban az uszoda akadálymentesített, speciális WC, öltöző és belső használatú kerekesszék vehető igénybe.

Gellért Gyógyfürdő

A szecessziós épület a Gellért téren szintén akadálymentesen látogatható a Termál bejáraton keresztül. Sajnos a nyári, szabadtéri terület még nem jól megközelíthető a lépcsők miatt.

Lukács Gyógyfürdő

A Margit-híd budai hídfőjénél található impozáns fürdő a 2012-ben befejeződött felújítási munkálatoknak megfelelően teljesen akadálymentesített. Külön kádszobában a gyógyászati kezeléseket, illetve wellness kezeléseket is igénybe lehet venni.

Rudas Gyógyfürdő

A Duna-parti, hangulatos törökfürdő szaunákkal, gyógyvizes medencékkel és uszodával is rendelkezik. Az uszoda akadálymentesített, mobil beemelőszerkezetet is biztosítanak. Akadálymentes a mosdó és az öltöző is.

Széchenyi Gyógyfürdő

A Városligetben található, tavaly 100 éves gyógyfürdőt érdemes a Kós Károly sétány felőli bejáraton, a Társas Termál felől megközelíteni. Belépve rendelkezésre áll mozgáskorlátozott öltöző, WC és mobil beemelő, a szintek között pedig lift segíti az átjutást. Az uszodai bejáratnál is van lépcsőjáró lift, ennek használatáról azonban érdemes a fürdővel egyeztetni.