Téltábornok a Balatonon

Tél Tábornok idén is ellátogat a Balaton régióba. És mi várjuk, mert – bármilyen hihetetlen is - a telet is nagyon szeretjük a Balatonnál! Hiszen van-e annál jobb móka, mint hócsatázni a porcukorral behintett Balaton partján, zúzmarás ezüst erdőben sétálni a Balaton-felvidéken – a forraltborozós szegfűszeg illatú korcsolyázásról és a vidám maskarás jégkarneválokról nem is beszélve!

Az év utolsó hónapja a várakozásé: egyaránt vágyakozunk a hétköznapjainkat és lelkünket szebbé tevő ünnepek, a meghitt családi pillanatok, az illatos sütemények és a hosszú, beszélgetős esték után – itt, a Balatonnál is. Mert a balatoni tél szép, megnyugvást hozó, varázsos évszak. Jöjjön és legyen részese Ön is, töltse nálunk az ünnepeket!

Január és február már az újév ígéretét hozza el.  Az év első hónapjában az élő népszokások nyomában először Vízkereszt ünnepén kapcsolódhat be a Balaton környéki települések programjaiba, Vince napján pedig megkóstolható a tavalyi termésből készült friss bort. A szőlészek, borászok ezen a napon abban reménykednek, hogy a Nap kibújik a felhők mögül, és így jó termésre számíthatnak. Amennyiben szép időre virradnak, a nap során Szent Vince nevére áldomást isznak, este pedig örömtáncot lejtenek. Keresse a Vince-napi programokat a régió hat borvidékének mindegyikén!

Február is a vidám népszokások, a régióra jellemző farsangi és téltemető hagyományok hónapja. Hagyományosan erre a hónapra esik a farsang időszakán belül a legtöbb bál és lakoma. Keszthelyen, Tihanyban, Fonyódon, Balatonalmádiban és a Badacsony vidékén mindent megtesznek, hogy messzire űzzék a telet: vidám mulatságokon, finom farsangi ízeket felvonultató rendezvényeken kergetik el a leghidegebb évszakot. Február virága téltemető – és nem véletlenül! A nappalok tagadhatatlanul hosszabbak, a hideg szorítása is enyhülni látszik, és egy-egy pillanatra előcsalogathatjuk már a tavaszt is! Számos rendezvény ígér vidám perceket, hangulatos tavaszvárást régió-szerte.

A színes programok mellett egész télen át kihagyhatatlan a szállodák wellness ígéreteinek beváltása vagy egy melengető fürdőzés valamelyik gyógyfürdőben. Hévíz és Zalakaros egész évben várja vendégeit, csakúgy mint Siófok és Marcali fürdője.