Barátokkal a Balatonnál

A bulit nem lehet elég korán kezdeni: a Balaton kinyitott, Nektek is ott a helyetek, érdemes körbetelefonálni a haverokat, és tavasszal is nekivágni a tónak! Zene, tánc, extrém sportok vagy lazítás – minden, ami egy átbulizott hétvégéhez kötelező.

Ha barátainkkal érkezünk, kiváló a bemelegítésre egy kis adrenalin növelés – valamelyik kalandparkban. A BalatoniBob Szabadidőparkban 2 pályán is száguldozhatunk a dombról le, míg a Zamárdi Kalandparkban vagy a Gyenesdiási Kalandparkban magas fák közé épített drótkötélpályákon mutathatjuk meg a rátermettségünket. Már ha van. Az igazán bátrak kipróbálhatják a siklóernyőzést, és a sárkányrepülőzést is. A Balaton fentről is csodálatos látványt nyújt. A kevésbé bátraknak pedig a sétarepülő túrát ajánljuk.

Ha passzív programra vágynánk, akkor egy hajókirándulás jó program lehet, akárcsak egy naphosszig tartó ejtőzés valamelyik wellness szálloda élménymedencéjében. Jó tudni, hogy a 2016. évi sétahajózás 2016.03.26-án indul a siófoki, balatonfüredi és a keszthelyi hajóállomásokról, érdemes utánajárni a tavaszi sétahajójáratoknak! www.balatonihajozas.hu A balatoni városok sétányai és főterei sok helyen megújultak az elmúlt években. Ezeket érdemes felkeresni legalább egy séta, egy fagyi vagy egy kávézás erejéig. Keszthelyen bérelhetünk elektromos csónakot, és kihajózhatunk barátainkkal a magyar tengerre.

A városokat, látnivalókat biciklivel is végigjárhatjuk. Májusban már jó az idő, és több helyen bérelhetünk kerékpárokat. A Balaton-felvidék dombjainak/hegyeinek kilátói pedig gyalogos túrákra invitálnak, és az erőfeszítéseinkért gyönyörű panorámával jutalmaznak.

Ha mindez nem elég, felülhetünk a Nagybereket keresztül-kasul átszelő balatonfenyvesi kisvonatra, ugyanott, mármint a Nagyberek csatornáin, kajakozhatunk, és ha már víz, hajóra szállhatunk a Balaton 21 kikötőjében, de vitorláskirándulásra is benevezhetünk. Siófokon panorámalifttel juthatunk fel a hipermodern Víztorony – egyébként körbeforgó – tetejére, a június elején nyíló balatonfüredi Aquaparkban pedig élményfürdő, csúszdapark és Magyarország egyik legnagyobb hullámfürdője garantálja a szárazföldi vizes élményeket. És hogy el ne feledkezzünk a hasunkról, no meg a szofisztikált gourmet élvezetekről sem: a nívós bisztrók és helyi alapanyagokból dolgozó éttermek, az itteni borok legjavát kínáló borozók és fröccsteraszok jó és rossz időben egyaránt gondoskodnak arról, hogy ne maradjunk se éhesek, se szomjasak, és még jó kedvünk is legyen!