Kodály Központ a kulturális negyedben

Varázslat a fénnyel, varázslat a hanggal: a Kodály Központ Magyarország egyik legszebb és legjobb akusztikájú koncert- és konferenciaépülete, ahol komoly és könnyűzenei előadások épp úgy megfordulnak, mint 300 fős konferenciák.

A pécsi kulturális városrész, a Zsolnay Kulturális Negyed ékköve a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretén belül épült meg 2010-ben, közel 7 milliárd forintból.

A 11 144 m2 alapterületű multifunkcionális komplexum kivételes adottságaival, világszínvonalú fény- és hangtechnikájával exkluzív helyszínt biztosít minden itt rendezett esemény számára. Csigavonalat formázó alaprajza, szokatlan, derékszögek nélküli izgalmas belső kialakítása, hatalmas aranyló, meleg színű terei azonnal rabul ejtik a látogatót.

A Kodály Központ rezidens zenei együttese a 200 éves pécsi Pannon Filharmonikusok, amelyet magas szakmai színvonalával nem csak a tágan vett régióban, de nemzetközi szinten is jegyeznek.

Konferenciatermek:

A nagyterem teljes hallgatósága elhelyezhető a Kodály Központ két 300, 280 fős konferencia- és öt darab 20-50 fős szekciótermében. A földszinti konferenciaterem két teljes értékű helyiséggé osztható. Az emeleti konferenciaterem egyik falának teljes hosszában a paraván tükörfalat rejt.

Szekciótermek:

A Kodály Központ első emeletén 5 szekcióterem érhető el, egyenként 20-50 főt befogadva. További információ: www.zsn.hu