Szigetvári gyógyfürdő a hős városban

A Szigetvári Gyógyfürdő a magyar történelemben szimbolikus jelentőségűvé vált Szigetvári Vár szomszédságában épült fel alig pár éve. E rövid idő alatt Dél-Dunántúl második legnépszerűbb fürdőjévé vált.

A nátrium-kloridos, alkáli hidrogén-karbonátos hévíz rendkívül kedvező hatású az ízületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésében. Magas fluorid tartalma révén rendszeres használata lassítja az időskori csontritkulást, továbbá kiválóan alkalmas csonttörések, nőgyógyászati és prosztata bántalmak gyógyítására. A város térsége, a Dél-Zselic és az Ormánság varázslatos. Akik nyitottak arra, hogya felfedezzék a vidéki Magyarország értékeit, bele fognak szeretni.

Szigetvár már a történelem előtti időkben is lakott hely volt, ám mégis inkább a magyar-török küzdelem dicsőséges színhelyeként vonult a köztudatba mint a vár 1566-os ostromának, Zrínyi Miklós várkapitány és katonáinak története. A vár falai közt sétálva felelevenedik a hősies múlt, a Leghősiesebb Város („Civitas Invicta") múltja. A város nem csupán történelmi emlékekben gazdag, de kiváló természeti adottságokkal is rendelkezik. A zselici dombság déli lankái nagyszerű lehetőséget nyújtanak túrázásra, valamint a térség borainak megismerésére.