Fürdő és kultúra Kaposváron

Ha kikapcsolódásra, vízi élményekre vágyik, látogasson el Kaposvárra, ahol számos lehetőség közül válogathat az egész családja számára. Legyen szó egy szimpla uszodai testmozgásról vagy épp a nagyobb kalandot jelentő élményfürdőzésről, Somogyország fővárosa szeretettel várja!

A régi kaposvári strandfürdő területén az 1960-as években tárták fel a gyógyvizet. 2009-től kezdődően a fürdőben egy 3 milliárd forintos beruházás kezdődött, amelynek keretében átépítésre került a fedett fürdő teljes területe. A kaposvári gyógyvíz alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz, amely jelentős mennyiségű brómot, jódot és fluorid-iont tartalmaz. Fürdőkúraként különösen alkalmas mozgásszervi megbetegedések, reumatikus bántalmak, trombózis utáni állapot, izomhúzódás, izomgyengeség, csonttörések, porcsérülések, baleseti sérülések kezelésére, valamint nőgyógyászati kezelésként is.

2006 nyarán megnyitott Kaposvár város büszkesége, a Virágfürdő, amely a Dunántúl legnagyobb egybefüggő, 3462 m2 vízfelületű élményfürdője. A Virágfürdő a nyári szezonban 17 féle, összesen 46 db látványelemmel várja az érdeklődőket. Hátfal befúvók, vízernyő, nyakzuhany, vízköpők, övzuhany, buzgárok, gejzírek, kamikaze csúszda, családi csúszda, anakonda, barlangcsúszda, fényjátékos piranya kamra, barlangvízesés, vízfüggöny, sodrófolyosó, vízgombák teszik élménnyé a fürdést. A gyermekek különálló gyermekmedencében fürödhetnek.