20 éves a Villány-Siklósi Borút

Magyarország első borútja, a Villány-Siklósi borút 1994-ben jött létre. Ma már a teljes Villányi borvidéket lefedi, mintegy 17 településen kanyarog keresztül és 95 tagot számlál. Mindamellett olyan elképesztő megmozdulásokat is szerveznek, mint a rózsaszín futóverseny vagy az ország talán leghangulatosabb össznépi kulturális fesztiválja.
Bővebben

TOP 10 látnivaló Dél-Dunántúlon - télen is!

A "mediterrán régió" nemcsak nyáron, minden évszakban gyönyörű. A hófedte Zengő, a villánykövesdi műemlék pincesor, vagy akár a Zsolnay Negyed is megér egy téli kirándulást. Íme 10 látnivaló, amit mindenképpen látni kell!
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Télen Dél-dunántúlon

Február, Mohács: Busójárás

Február 12-17. között egy hétnyi programmal készül Mohács városa és az 750 beöltözött busó a világ egyik legkülönlegesebb télűző karneválján: határtalan jókedv, bábuégetés farsangfarkán, nagy vonulás vasárnapon, sokác étekkel, maszkkészítőkkel.

Különdíjas a Zselici Csillagpark

A Zselici Csillagpark Projekt óriási meglepetésként elnyerte a szakmai zsűri egyik különdíját a 2014. évi Média Építészeti Díj pályázaton, amely Magyarország egyik egyedi és rendhagyó építészeti eseményének számít.

Boros újdonságok Dél-Dunántúlon

Dél-Dunántúlon, mint minden évben, idén is számos új látnivalót, látogatóközpontot, élménypincét, szállodát adtak át, amelyek színesítik a mediterrán régió amúgy is széles kínálatát. Ezúttal a „boros" újdonságokról számolunk be. Jó hír, hogy ezek az élmények télen is átélhetők, megtapasztalhatók!
Tovább
Tovább
Tovább