Zöld kalandok a Dél-Dunántúlon

2015-ben is számos meglepetés várja a természet szerelmeseit, akik Dél-Dunántúlra érkeznek. Legyen az úti cél az Ormánság, a Zselic, vagy éppen a Kaposvári kalanderdő - mert az év tavaszán három látogatóközpont is megnyitja kapuit az érdeklődök előtt, tehát máris 3 jó okot tudunk mondani arra, miért is vegyük az irányt dél felé.
Bővebben

20 éves a Villány-Siklósi Borút

Magyarország első borútja, a Villány-Siklósi borút 1994-ben jött létre. Ma már a teljes Villányi borvidéket lefedi, mintegy 17 településen kanyarog keresztül és 95 tagot számlál. Mindamellett olyan elképesztő megmozdulásokat is szerveznek, mint a rózsaszín futóverseny vagy az ország talán leghangulatosabb össznépi kulturális fesztiválja.
Bővebben

TOP 10 látnivaló Dél-Dunántúlon - télen is!

A "mediterrán régió" nemcsak nyáron, minden évszakban gyönyörű. A hófedte Zengő, a villánykövesdi műemlék pincesor, vagy akár a Zsolnay Negyed is megér egy téli kirándulást. Íme 10 látnivaló, amit mindenképpen látni kell!
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Nyáron Dél-dunántúlon

A Mecsek kincsei - Ezeréves történelem és ökofalvak

Dél-Dunántúl "házi hegye" a Mecsek, e sokszínű régió egyik szimbóluma. A kellemes, mediterrán klíma elősegítette az ország más tájain ritka növények megtelepedését. Itt őshonos többek között az illatos hunyor és a legszebb magyarországi vadvirág, a bánáti bazsarózsa. A Mecsek azonban nemcsak a természeti kincsekről szól: ismerjük meg az apátságot, a szép falvakat, a kisvasutat és a kalandparkot is!

A Gemenci erdő varázslata

A Gemenci erdőt egy élménytúra útvonal részeként, a természet zavarása nélkül is megismerhetjük. Felfedezhetjük gyalog, kerékpárral és kisvasúttal is a különleges ártéri erdőtársulás titkait, sétahajózhatunk, kenuzhatunk, megnézhetjük a halászati. és vadászati kiállítást is.

Esőbarát programok – a család minden tagjának!

Gasztronómiai és kulturális fesztiválok sokasága várja az utazót nyaranta: aquaparkok, tematikus élményparkok, megannyi tartalmas szórakozást biztosító program. No, de mit tegyünk, akkor ha borús az idő, esetleg esik az eső? A következőkben erre adunk programtippeket.
Tovább
Tovább
Tovább