Helló November!

Az esős, hűvösebb évszakok is számos meglepetést tartogatnak az utazók számára Dél-Dunántúlon: legyen szó szabad ég alatti túrázásról, amit egy jó forralt borral, forró teával egészítünk ki vagy fedett programokról. Ezekből válogattunk novemberre: kultúra és világörökség, koncertek, gasztronómia, Márton nap, csillagles és hurkafesztivál is lesz a palettán!
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Ősszel Dél-dunántúlon

Centenáriumi ünnepség a Palatinusban

Pécs városáról elsősorban mindenkinek a kultúra jut eszébe. Az ókeresztény sírkamráktól kezdve a török hódoltság emlékein keresztül a mai kor modern művészetéig mindent megtalál a kultúrára éhes utazó. Itt nemcsak hangzatos szlogen a multikulturalitás, hanem igazi, élő sokszínűség. Ide tartoznak a megyeszékhely évszázadnyi tradícióval büszkélkedő szállodái, éttermei, cukrászdái is.

A hónap sztárja: Márton

Közel 850 éves hagyományt ünneplünk novemberben; a Márton-napi libalakomáról szóló első írásos beszámoló ugyanis 1171-ből való. Mint minden ünnepnek, ennek is természetesen megvannak a maga hagyományai, népszokásai, jellegzetességei, és persze rengeteg babonát is köt hozzá a néphagyomány. Mára azonban leginkább az újbor kóstolás és a hatalmas eszem-iszom ünnepe.

Lóháton: ízútvonal a Dél-Zselicben

Kivételesen jó ötvözete a vidéki programoknak a tereplovaglást és a helyi gasztronómiát bemutató dél-zselici ízútvonal, melyen a változatos és csodaszép lovastúrán Zselici-dombság táját fedezhetjük fel - a helyi termékek és kultúra izgalmas kóstolóival.

Egyházi látnivalók újratöltve

Az elmúlt néhány év alatt hitéleti, turisztikai és kulturális látnivalók sokasága újult meg a Pécsi Egyházmegyében, többek között a püspöki székesegyház, az egykori püspöki magtár, a püspöki és a kanonoki palota, a belvárosi templom (dzsámi) és a Máriagyűdi kegyhely is. Az új helyszínek idén őszre már tárt kapukkal várják a látogatókat.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Ízes őszi falatok a Mecsekben

Hazánk legízletesebb vendégváró úti célja címet az idei 19 pályázó közül a Mecsek Zöldút Egyesület zsebelhette be, ami annak köszönhető, hogy a térségnek sikerült megteremtenie a színvonalas, hagyományos vendéglátás és a hozzá kapcsolódó turisztikai programok egységét. Őket kérdeztük meg most arról, mit érdemes megnézni, megkóstolni ősszel a Nyugat-Mecsekben.

Nyugat-Mecsek, a legújabb EDEN pályázat nyertese

A „Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja" címet elnyert pályázata lett a mecseki térség gasztronómiáját bemutató Mecsek Zöldút Egyesület, mely a színvonalas, hagyományos vendéglátás és a hozzá kötődő turisztikai programok egységét teremtette meg.

Őszi díjzápor a Dél-Dunántúlon

Szeptember végén csak az időjárás fordult borúsra, a magyar mediterrán régióra „arany" díjeső özönlött! A szeptember utolsó hetében rendezett OMÉK-on mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításon díjakat nyert a Mecsek, a Zselici Csillagpark, az Ős-Dráva és a Fekete István Látogatóközpont.

4K videó készült a Zselicvölgyről

4K videóval csinál kedvet a látogatáshoz a Kaposvártól 20 km-re, Hajmáson épült Zselicvölgy Szabadidőfarm. A Zselic zöldellő dombjai közt egy kis tóval, teniszpályával, kellemes házakkal és saját csárdával kiegészülő szabadidős park egészen lenyűgöző képet fest madártávlatból.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább