Őszi fesztiválok Dél-Dunántúlon

Ősszel a levelek vörösbe és narancsba fordulnak. Borok, ízek, hangulatok és a szüret időszaka ez. Itt az idő, hogy kiélvezzük a nap utolsó sugarait és a nyári kemény munka gyümölcsét. Induljunk és válogassunk a különböző gasztronómiai és borfesztiválok közül!
Bővebben

Garay Pincészet - felemelő élmények a bor körül

A szekszárdi borút legizgalmasabb tere lett a Garay Pincészet! A fiatal pécsi építész, Patartics Zorán munkáját dicséri az ódon, dohos pincerendszer láthatatlan csúcstechnikával szárazzá, élhetővé tétele, az egyes szárnyak kialakítása és berendezése, a korabeli anyagok újrahasznosításával.
Bővebben

20 éves a Villány-Siklósi Borút

Magyarország első borútja, a Villány-Siklósi borút 1994-ben jött létre. Ma már a teljes Villányi borvidéket lefedi, mintegy 17 településen kanyarog keresztül és 95 tagot számlál. Mindamellett olyan elképesztő megmozdulásokat is szerveznek, mint a rózsaszín futóverseny vagy az ország talán leghangulatosabb össznépi kulturális fesztiválja.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Aktualitások, friss hírek

Téli melegedés - szaunaszeánsszal

A szaunázás igazi testi-lelki pihenést nyújt, a legjobb méregtelenítő télen. A szaunaszeánsz abban különbözik az egyszerű szaunázástól, hogy a szaunamester személyesen gondoskodik az aromás ráöntésekről, valamint a megfelelő hőmérsékletről és légcseréről. Nagyszerűen hangzik, nem? Hát, még ha mindezt világbajnoki ezüstérmes szaunamesterekkel tehetjük...

Egy nap a Zsolnay Negyedben

Zsolnay Kulturális Negyed. Kicsit misztikusnak, távolságtartónak, szigorúnak tűnik az elnevezés: a Gyár, műemlék épületek, oktatási intézmények, régi értékek – új funkciók, aztán egyszer csak előtűnik egy kakaóbár.. no de kezdjük az elején!

Ahová a madár is pihenni jár - A Katica tanya

A Somogy megyei Patcán, a Zselic szívében megbújó Katica Tanya igazi élményparadicsom a nem csak a gyerekeknek, de a szülőknek is. Az itt található félszáz játszóalkalmatosság télen-nyáron egyaránt remek szórakozási, tanulási és aktív kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A fenntarthatóság és a környezettudatosság itt kézzel foghatóvá válnak - tevékenységüket különdíjjal ismerték el 2014-ben Az év ökoturisztikai létesítménye pályázaton.
Tovább
Tovább
Tovább

Télen Dél-dunántúlon

Adventre hangolódva

Az év legszebb ünnepét, a Karácsonyt előzi meg ez az időszak; egészen pontosan négy héttel. Jézus születésének ünnepére készülve nemcsak a lelki készülődés, az ajándékok vásárlása kerülhet előtérbe, egy adventi utazás is olyan élményeket nyújthat, amely igazán különlegessé teheti az idei karácsonyt.

Legek fürdői Dél-Dunántúlon

Magyarország gyógyvíznagyhatalom. Az országban, így Dél-Dunántúlon is számos közismert fürdő van. Mégis mi alapján döntsünk, hogy hová menjünk? Ez a kis összeállítás segíthet, hogy melyik fürdőt válasszuk, ha dél felé vesszük az irányt.

TOP 10 látnivaló Dél-Dunántúlon - télen is!

A "mediterrán régió" nemcsak nyáron, minden évszakban gyönyörű. A hófedte Zengő, a villánykövesdi műemlék pincesor, vagy akár a Zsolnay Negyed is megér egy téli kirándulást. Íme 10 látnivaló, amit mindenképpen látni kell!
Tovább
Tovább
Tovább