Garay Pincészet - felemelő élmények a bor körül

A szekszárdi borút legizgalmasabb tere lett a Garay Pincészet! A fiatal pécsi építész, Patartics Zorán munkáját dicséri az ódon, dohos pincerendszer láthatatlan csúcstechnikával szárazzá, élhetővé tétele, az egyes szárnyak kialakítása és berendezése, a korabeli anyagok újrahasznosításával.
Bővebben

20 éves a Villány-Siklósi Borút

Magyarország első borútja, a Villány-Siklósi borút 1994-ben jött létre. Ma már a teljes Villányi borvidéket lefedi, mintegy 17 településen kanyarog keresztül és 95 tagot számlál. Mindamellett olyan elképesztő megmozdulásokat is szerveznek, mint a rózsaszín futóverseny vagy az ország talán leghangulatosabb össznépi kulturális fesztiválja.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Télen Dél-dunántúlon

3 szép téli kirándulás Dél-Dunántúlon

Kirándulni jó. Bakancsot húzni, elindulni, érezni a friss szellőt az arcunkon, jó mélyet beleszívni a tiszta levegőbe, megérezni a hó illatát. Felérni a hegytetőre, leérni a völgy mélyére, átkelni egy kis patakon. Itt, Dél-Dunántúlon ellátogathatunk Jakab-hegyre, túrázhatunk a Kelet-Mecsek ösvényein, és bebarangolhatjuk Gyűrűfűt, az ökofalut. Lássuk sorban!

Adventre hangolódva

Az év legszebb ünnepét, a Karácsonyt előzi meg ez az időszak; egészen pontosan négy héttel. Jézus születésének ünnepére készülve nemcsak a lelki készülődés, az ajándékok vásárlása kerülhet előtérbe, egy adventi utazás is olyan élményeket nyújthat, amely igazán különlegessé teheti az idei karácsonyt.

Legek fürdői Dél-Dunántúlon

Magyarország gyógyvíznagyhatalom. Az országban, így Dél-Dunántúlon is számos közismert fürdő van. Mégis mi alapján döntsünk, hogy hová menjünk? Ez a kis összeállítás segíthet, hogy melyik fürdőt válasszuk, ha dél felé vesszük az irányt.
Tovább
Tovább
Tovább