Kaposváron a Szennai Skanzen

2014. március 14-től 3 héten át a Tourinform kaposvári irodájának galériájában várják a Szennai Skanzen munkatársai az érdeklődőket, ahol lehetőségük nyílik arra, hogy közelebbről megismerjék a múzeum mindennapjait.

A szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény (Skanzen) Somogy megyeszékhelyétől, Kaposvártól 8 km-re található; az országban egyedülállóan, helyi kezdeményezésre egy élő faluban létrejött falumúzeum. Célja, a Somogyban napjainkig fennmaradt talpas-favázas népi építészet emlékeinek az utókor számára történő megőrzése a szabadtéri néprajzi gyűjteménybe történő áttelepítésével. Az áttelepítés a hitelesség igényével, az eredeti faelemek lehető legnagyobb mértékű megtartásával, a hagyományos anyagok és technika alkalmazásával történt.

A kaposvári Tourinform iroda galériáján megrendezésre kerülő tárlat keretében az ismeretátadó szakmai programok mellett különböző előadások, kerekasztal beszélgetések és workshopok számárai is lehetőség nyílik.

A két részből álló galéria szint belső részén egy mikro kiállításon  oktató film mutatja be a skanzenológia módszerét, melyet öt, a Szennai Skanzenből kiemelt emblematikus tárgy és a múzeum történetét megelevenítő információs felületekkel egészül ki. A külső részen pedig egy igazi skanzen enteriőrbe csöppen a látogató, ami múzeumpedagógiai oktatótérként és információs pontként szolgál a tárlat ideje alatt.

A szakmai programok sorában az elsőre 2014. március 19-én, szerdán 15:00 és 17:00 óra között kerül sor, amikor Stepán Kata múzeumpedagógus-oktatásszervező várja az érdeklődőket.

Téma: A Szennai Skanzen pedagógiai lehetőségei a múzeumpedagógiai foglalkozások és a témahetek tükrében.

További három szakmai programon várjuk az érdeklődőket:

2014. március 26., szerda 15:00-17:00h

Téma: Teadélután Fogarasi Böskével

A somogyszobi lakóház egykori lakójának karaktere elevenedik meg. Egy csésze gyógytea mellett minden érdeklődőt várunk, akik szeretnének többet megtudni a gyógynövényekről és a múzeum 2014-es programjairól.

2014. április 2., szerda 15:00-17:00h

Téma: Múlt-jelen-jövő! A Szennai Skanzen a változó világban.

Az érdeklődőkkel Aranyos Sándor tagintézmény-vezető beszélget.

2014. április 11., péntek 15:00-17:00h

Téma: Mire jó a Szennai Skanzen? Céges rendezvény és csapatépítő tréning Szennán

Helyszín: Tourinform-Kaposvár, Fő u. 8., 82/512-921, kaposvar@tourinform.hu

Információ: Stepán Kata múzeumpedagógus, 82/584-013, 30/894-72-69

Érdemes hát ellátogatni az "ország legédenibb helyére", ahová a hagyományőrzés is beköltözött!

TIPP! Ne felejtsük otthon a
SZÉP kártyánkat!

További tippeket és
szállásajánlatokat 

gyűjtöttünk össze.