Kaposvár és a Zselic tájain

Kaposvár emberléptékű, élhető, szerethető város. Olyan város, ahol a lakosok jól érzik magukat, és ez az érzés észrevétlenül átragad a turistákra. A hangulatot a rendezett környezet, a virágok, a szökőkutak, a szecesszió és a köztéri szobrok alapozzák meg

Kaposvár hűen őrzi híres szülötte Rippl-Rónai József emlékét kultúrájában, múzeumaiban. A belváros sétálóövezete méltán nyerte el „Magyarország legszebb főtere, főutcája" címet, emellet jó tudni, hogy 2012/2013 akadálymentes városa címmel díjazták a kiváló európai úti célokat jutalmazó EDEN projekt keretében.

TIPP! Kaposvár, a legjobb hazai akadálymentes város!

1. nap 

Érkezés Kaposvárra a délelőtti órákban. Elhelyezkedés a belvárosi szállodában. Gyalogos belvárosi séta „Rippl-Rónai nyomában" idegenvezetéssel.  A városnézés során megtekintjük a festő, Rippl-Rónai József életéhez kötődő helyszíneket, valamint Kaposvár szecessziós, szökőkutas belvárosát, nevezetes épületeit kívülről-belülről. Látogatást teszünk a Róma hegyen, ahol a művész eredeti festményei, grafikái, műterme, valamint a nyári lakként szolgáló villa található.

>>

2. nap

Második nap reggelén kitörő energiával ébredjünk, hiszen kezdetét veszi a Zselici túra, egész napos kirándulás Kaposvár- Szenna-Patca-Kardosfa-Bőszénfa-Kaposvár útvonalon.

Látogatás vezetéssel a Szennai Skanzenben, amely az országban egyedülállóan egy élő faluban jött létre. Majd továbbutazás Patcára. A megye egyik legkisebb községe ad otthont a Katica Tanya – Aktív Pihenés Központnak, amely kicsiknek-nagyoknak egy igazi élményparadicsom.  Ebédre helyi ételekből válogathatunk a tanyán.

Délután érdemes rövid séta a zselici erdőben, ellátogathatunk Kardosfára  Majd továbbutazunk a Bőszénfai Szarvasfarmra. Traktoros túrát tehetünk a farmon, ismerkedhtünk hazánk nagyvadjaival, szelíd szarvasok simogatása. Vacsora, a zselici erdők adta vadak és csemegék kóstolása. Visszautazás Kaposvárra, szállás.

Fakultatív programlehetőség: Éjszakai túra a Zselici Csillagoségbolt-parkban, hazánk legkevésbé fényszennyezett területén. Az éjszakai program a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai, és csillagász közreműködésével zajlik. (A programra előzetes bejelentkezés szükséges.)

3. nap

Reggeli a szállodában. Transzfer a Deseda tóhoz. A Deseda 8 km hosszú, kerékpárúttal, erdőkkel és arborétummal szegélyezett, kitűnő horgászterület.  Motorcsónakos kirándulás a tavon. Sült halból készült ebéd a Desedán. A program borkóstolóval kiegészíthető.

Fakultatív programlehetőség a Szász Endre emlékkiállítás megtekintése, illetve csobbanás a kaposvári Virágfürdőben. Hazautazás a délutáni órákban.               

Jó tudni!
A fenti program mozgáskorlátozottak, vakok és gyengénlátók, valamint siketek és nagyothallók számára is elérhető!