Izgalmas családi program hőspróbákkal

Lovaggá, várkisasszonnyá változni jó – de valódi hőssé válni még jobb! Egy-egy történelmi helyszín legendájához, illetve legendás hőseihez kötődő izgalmas hétvégi családi programok keretében a gyerkőcök igazi hőspróbákon bizonyíthatják ügyességüket és kitartásukat.

Mindannyian jártunk már várakban, kastélyokban, ám a szép és érdekes kiállítások során a múlt talán mégsem kelt életre igazán. Pedig az ódon bástyák és elegáns kastélyok többek puszta díszleteknél: titkok, legendák, ármány és szerelem bujkál falaik közt!

A Dél-Dunántúlon a családok a gyerekekkel együtt - velük a főszerepben – élhetnek át várakhoz kötődő legendákat, történelmi eseményeket, kalandokat a Hőspróbák során

Hét dél-dunántúli történelmi vár (Pécsvárad, Dunaföldvár, Ozora, Simontornya, Siklós, Szigetvár, Márévár) valamint a Bikali reneszánsz élménybirtok és a patcai Katica Tanya fantasztikus programmal várja a családokat szombat-vasárnaponként 10 és 17 óra között.

A gyerekek 7-10 tételből álló hőspróba sorozatot hajthatnak végre csodálatos, korhű jelmezekben, sokat látott várfalak és művészi igényű díszletek közt. A hőspróbák a várak egy-egy hősét helyezik a középpontba, a játékos feladatokból a hősjelöltek játszva tanulhatnak a másfél-kétórás program során: Szigetváron Zrínyi bőrébe bújva védve meg a várat a töröktől, Simontornyán Lackfi Istvánként győzve le a nápolyiakat, Ozorán Ozorai Pipo-ként véve birtokba a várat. A kis hősök segíthetnek Mátyás király bolondjának Bikalon, megmenthetik az elátkozott lányt Máré várában, elhozhatják a Szent Koronát Asztrik apáttal István királynak Pécsváradon. A komoly bátorságot és hősies helytállást igénylő próbák teljesítéséért természetesen jutalom is jár…

Amíg a gyerekeket képzett animátorok szórakoztatják, a szülők elmerülhetnek a csodálatos kilátásban, pihenhetnek egy jót, vagy tetszés szerint közreműködhetnek gyermekeikkel a tallérnyomásban, nyílkészítésben, furfangos feladatok megoldásában.

Minden várban pecsétet és meglepetés ajándékot kapnak a hőspróbát kiállt gyerkőcök – három pecséttel pedig részt vehetnek szeptemberben a bikali finálén, azaz végső próbán.

A dél-dunántúli várakat a szép tájak miatt is feltétlenül érdemes meglátogatni - a Hőspróba helyszínek környezetében számos, kedvező árú szállás, étkezési- és program lehetőség is található.

Hőspróba mobil alkalmazás

 „Rajta tehát ifjak, vakmerő leányok, vár a próbatétel, s királyi ajándok!" 

Virtuális kalandjátékkal, androidos mobil alkalmazással, kiterjesztett valósággal létrehozott, körbejárható 3D-s modellekkel teszik a hőspróbákat gyerekek és felnőttek számára ellenállhatatlanná.

Nemrégiben jelent meg a Dél-Dunántúli Vár- és Kastélyturisztikai Klaszter Hőspróba programsorozatához létrehozott mobil alkalmazás, melyet a Google Play Store-ból töltethetnek le az érdeklődő gyermekek.

Az alkalmazás két részből áll: az applikáció egyik funkciójában a Hőspróba webodalon bemutatott hősöket ismerhetik meg a gyerekek. Ez a funkció nem interaktív, statikus tartalommal bír. Az alkalmazás másik funkciójában a várakhoz, a hősökhöz és a helyszínekhez kapcsolódó kvíz játékban ügyeskedhetnek a felhasználók. Minden alkalommal 10 kérdést lehet megválaszolni, 3 válaszlehetőség közül kell kiválasztani a helyes megoldást, a válaszadás időhöz kötött. Jó válasz esetén tapsot érdemel a játékos, rossz válaszadáskor pedig a játék tematikájához illeszkedő kardcsattogás hallatszik.