Ízletes túraútvonalak Somogy megyében

Az egész régiót átszövő program keretében megkóstolhatjuk az eddig az utazó elől rejtve maradt helyi ízeket, a csak erre a tájra, vagy épp csak az adott településre, sőt, egyetlen séfre, sajtkészítőre, pékre jellemző kulináris kuriózumokat.

 

Bőszénfa – Patca – Kaposvár – Mosdós

1. Vadgazdálkodási Tájközpont – Bőszénfa: Iciri és Piciri, a simogatható szelíd szarvasok világa, sok-sok finom vadhús étellel

Magyarország legnagyobb zárt téri vadgazdaságában többféle program várja a látogatókat, pl.: szelíd szarvasok, köztük Iciri és Piciri simogatása, ismerkedés a vaddisznókkal, az őzekkel és a muflonokkal a központban található bemutatókertben, valamint a trófea kiállítás megtekintése szakmai vezetéssel, traktoros vagy lovaskocsis szarvasnézés (min. 10 jelentkezővel induló program).

2. Katica-Tanya – Patca: Magyarország falusi élet és hagyomány élményparkja

A Katica Tanya ötlete Handó János és felesége, Eszter, a földgömböt körülutazó híres páros fejéből pattant ki. Céljuk, hogy minél több embert visszacsalogassanak a természetbe, és megismertessék velük az őshonos magyar háziállatokat, elődeink szokásait, mesterségeit, bölcsességét, eközben játszva tanítsák korunk ifjúságát gyakorlati tudásra, tapasztalatra.

3. Keresztes Vendégház – Mosdós: hamisítatlan somogyi háztáji finomságok

A „Zselici Patika":így hívják azt a települést, ahol Keresztes Józsefné szeretettel várja vendégeit falusi vendégházában. Az elnevezés onnan ered, hogy a település mikroklímája elősegíti az asztmás és allergiás betegségek gyógyulását. A vendégház egész évben nyitva áll és szeretettel kínálja helyi termékeit: 6 féle lekvárt, saját termelésű bort és pálinkát, bodza szörpöt, házi kenyeret, mangalica kolbászt, sonkát és szalonnát.

4. Szabó Krisztina Zselici Méhészete – Kaposvár: minden gyerek és minden kisbocs erről álmodik.

Szabó Krisztina Zselici Méhészetében mindent megtudhatsz, kipróbálhatsz, megkóstolhatsz. Megismerheted hazánk kitűnő fajtamézeit, a méhészet egyéb fontos és egészséges termékeit, mint a virágpor, a viasz, a propolisz, és ennek a szép ősi mesterségnek, a méhészetnek az eszközeit, fortélyait.

5. Buni Gabriella, fazekas – Kaposvár: akiről a mesterség szeretete, a munka öröme sugárzik

Buni Gabriella fazekas több mint 20 éve készíti népművészeti kerámia tárgyait, mellette 10 éve foglalkozik a fazekas mesterség szakoktatásával, és kézműves foglalkozások vezetésével.