Wellness a Kiskunságban

A Dél-Alföldön, Kecskemét közelében találjuk Kiskunfélegyházát, a betyárok, kunkapitányok és a gulyák vidékén. Ezen a hosszúhétvégén Jakabszállásra és Kiskunmajsára is ellátogatunk. Tipp: a fürdőruhát semmiképpen ne hagyjuk otthon!

1.NAP - Péntek: Kiskunfélegyháza

Városfelfedező túránkat az 1911-ben épült, tulipánmotívumokkal és Zsolnay majolikával díszített, szecessziós stílusú városházával kezdjük, mely a város legdíszesebb épülete.  Magyarország egyetlen börtönmúzeumába, az egykori betyárok kevésbé közkedvelt intézményébe léphetünk be, melyet helyileg a Kiskun Múzeumban találunk meg.

2. NAP - Szombat: Kiskunmajsa, Jakabszállás

Fürdőlátogatást mindenképpen érdemes betervezni Kiskunmajsán, ahol gyógy- és élményfürdőt, szaunaszigetet vehetünk birtokba.  

Kellemes időben kirándulást tehetünk Jakabszálláson. A község külterületén található Magyarkert hazánk domborzati és vízrajzi 1:1000 méretarányú mása. Gyűjteményes kert, integrált kalandpark, alkotóművészi találkozóhely, öko-kikapcsolódás várja a látogatókat, akik a közeli repülőtérről felszállva a levegőből is megcsodálhatják a létesítményt.

Jó tudni! Ha a tömegközlekedést választjuk, Kiskunfélegyházáról ajánlatos a buszjárattal érkezni, mert annak éppen a fürdőnél van megállója.

3.NAP - Vasárnap: Kiskunfélegyháza

Író és költő is kötődik a városhoz: Móra Ferenc szülőházát (Daru utca 19.) és a Petőfi emlékszobát (Petőfi utca 7.) látogathatjuk meg Kiskunfélegyházán.

Érdekesség! A Szülőföldemen című versében Petőfi Sándor Kiskunfélegyházát nevezi szülővárosának, holott valójában Kiskőrösön született, csak később költözött a család Félegyházára. Az akkor még szlovákok lakta Kiskőrös helyett a színtiszta magyar Kiskunfélegyházát választva a maga hovatartozását hangsúlyozta.