Itthon Békéscsabán

Békéscsaba számtalan látnivalójával, felüdülést kínáló fürdőjével kiváló hétvégi úti célnak ígérkezik! Érkezzünk bár hátizsákkal, kerékpárral vagy gurulós bőrönddel, biztosan megtaláljuk azt, amit keresünk!

1. NAP: Péntek: Munkácsy Múzeum, fürdőzés

Békéscsaba az ország délkeleti sarkában fekvő, kellemes, könnyedén megközelíthető úti cél. A szállás elfoglalása után induljunk útnak felfedezni a várost.

Elsőként a város egyik legjelentősebb nevezetességét, a Munkácsy Mihály Múzeumot látogatjuk meg, mely a világon a legnagyobb Munkácsy gyűjteménnyel büszkélkedhet! Következő állomásunk legyen a város fürdője, amely kellemes kikapcsolódási lehetőséget és számtalan rekreációs szolgáltatatást kínál számunkra.

2. NAP: Szombat: Körösök Völgye Natúrpark, kerékpártúra

Szombati napunkat töltsük aktív pihenéssel, reggel kerekedjünk fel, és látogassunk el a Körösök Völgye Natúrparkba! Első állomásunk legyen a Látogatóközpont, ahol kézműves foglalkozásokon vehetünk részt, vagy öko társasjátékokat próbálhatunk ki.

Ezután pedig pattanjunk nyeregbe, és vegyünk részt egy kellemes kerékpártúrán a Körösök mentén. A túra kiindulópontja a református templom, ahonnan Doboz felé vegyük az irányt!

Túratippek a Körösök mentén

Aváros végén a Raktár sor és az országút kereszteződésében áll az egykori cédulaház, amelyben a hajdani vásárok idején a vásárba igyekvők lefizették a helypénzt. Nem sokkal távolabb jobbról láthatjuk a felsőkörgáti ikerzsilipet, majd kicsit tovább haladva balról a Malomvégesi temetőt. Az éles kanyart elhagyva balra van a Marói, jobbra a Csatárkerti határrész. A marói TSZ major bekötőútját pár száz méterrel elhagyva jobbra áll a csatárkerti tanyasi iskola eredeti formában fennmaradt épülete. A csatárkerti vízműnél forduljunk jobbra, menjünk fel a jobb parti töltésre, és a folyással szemközt haladjunk a Sikkonyi gátőrházig. A gátőrház rendezett környéke jó pihenőhely. A Mladonyiczky emlékmű felé haladva a jobb parti töltés mentén egymás után 35 famatuzsálem, védett botolófűz áll. A füzek között van két, ugyancsak védett óriás fehér nyár. A kedvelt kirándulóhelytől már nincs messze a békéscsabai felsőkörgáti táblás zsilip.

Jó tudni!: A Natúrpark Látogatóközpontban lehetőségünk nyílik kerékpárbérlésre.

3. NAP: Vasárnap: Járjunk a vízen!

Mielőtt hazaindulnánk, feltétlenül ki kell próbálnunk, hogy milyen is lehet vízen járni! Ehhez látogassunk el a Csabagyöngye Kulturális Központba, hogy belebújhassunk egy óriási buborékba és máris kezdődhet a móka!

Jó tudni!: A nyugalmasabb szórakozásra  vágyóknak lehetősége nyílik vízibicikli-bérlésre is.