Élmények Makón

Makó neve elsősorban a híres makói hagymáról ismert, azonban a hangulatos dél-alföldi város számtalan izgalmas épületére és kiváló aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújtó fürdőjére is méltán lehet büszke!

1. NAP: Péntek – Makovecz nyomában

Makó könnyen megközelíthető, kellemes úti cél.  A szállás elfoglalása után útnak indulunk felfedezni a várost, méghozzá nem is akárhogyan; a Makovecz–túra útvonalát járjuk be, hiszen a híres mester keze munkáját dicséri a város tíz középülete és egy köztere.

A kétórás városnéző túra ajánlott útvonala: Buszpályaudvar (Csanád vezér tér) – Gimnázium –Sportcsarnok (Csanád vezér tér) – Főtér (Széchenyi tér) – Kossuth-szobor és környéke (Széchenyi tér) – Hagymaház (Posta u.) – Tanuszoda (Szent János tér) – Zenepavilon – Hagymatikum (Makovecz tér)

Városnézésünk végeztével elérkezünk Makovecz Imre legutolsó és egyben legnagyobb munkájához, a Hagymatikumhoz  napunk zárásaként csobbanjunk egyet a hangulatos Fürdőben!

2. NAP: Szombat – Kirándulás Mezőhegyesre

Szombaton reggel útnak indulunk, és ellátogatunk Mezőhegyesre. Először a Kocsimúzeumba látogatunk, majd az eklektikus stílusban épült Víztornyot csodáljuk meg. Mezőhegyesi kirándulásunk után induljuk vissza Makóra, és irány a Maros partján, csodálatos környezetben fekvő kalandpark, hiszen vár bennünket a 4 méter magasságban lévő 29  feladatból álló kötélpálya.

Jó tudni!: A pálya elemei úgy lettek kialakítva, hogy bárki könnyedén teljesíteni tudja, különösebb felkészülés nélkül!

3. NAP: Vasárnap – József Attila Múzeum

Mielőtt hazaindulnánk, feltétlenül látogassunk el a József Attila Múzeumba, ahol Makó történetében mélyedhetünk el az állandó kiállítást megtekintve!