Vízen: Bajáról a Dunán át

A Bajáról induló 100 fős Gemenc sétahajóval rövidebb és hosszabb kirándulásokat tehetünk a Dunán, kedvező vízállás esetén a mellékágakban is.

A Gemenc Erdészeti ZRt. kikötőjéből vagy igény esetén a Sugovicáról induló hajóút kombinálható erdei vasutazással is, ehhez a Gemenc-Dunapart állomáson kell átszállni. Aki ezt a programot választja, a Vadmegfigyelőnél gímszarvasokat, vaddisznókat figyelhet meg és fotózhat a vadlesről is. A profi és amatőr fotósok számára a nemzeti park szakképzett vezetőt és telepített fotóleseket biztosít, motorcsónak- és terepjáró-használattal.

Baja fiatalos hangulata és a Duna közelsége csábítja a vízi sportok szerelmeseit. A Dunán és mellékágán, a Sugovicán hangulatos vízitúrákat tehetünk. A Baja Vízi Kapuja projekt keretében dunai fogadóállomást, vízieszköz-kölcsönzőt is kialakítottak a Kagylóban, ahol túrakenut, túrakajakot, csónakot és vízibiciklit is lehet bérelni. A régi víziszínpad helyén jachtkikötő működik. A Sugovica legkedveltebb fürdőzőhelye az északi parton található homokos strand. Az üdülőparadicsommá vált Petőfi-szigeten lévő Sportuszoda a sportolás mellett a zavartalan pihenést is szolgálja.