Úti tippek Budapesten és környékén

Börzsönyi kalandtúrák: Nagybörzsöny, Szob, Királyrét

Az ország legérintetlenebb hegyvidéke a Magas-Börzsöny, ahol bőven találunk természeti látnivalókat a tömegturizmus által még alig-alig érintett tájon. A Duna partján haladva a meseszép visegrádi fellegvár integet az utazó felé, a hegy lábánál Árpád-kori eredetű, megkapóan barátságos falvak várják az érkezőt. A Duna-Ipoly Nemzeti Park és a környék erdészetei a téli szezonban is számos programmal csábítják a kirándulókat.

Top 10 kastély Budapesten és környékén

Kastélyok varázslatos világa sokak fantáziáját megmozgatta már. Sőt filmforgatási és fotózási helyszínként is keresett helyszínek. Budapesten és környékén elképzelhetetlenül sok kastély áll a mai napig. Viharos történelmük dacára sem lettek végleg az enyészeté. Többen közülük pompázatosan helyreállítva és megújult funkcióval várják a látogatóikat, vendégeiket.

Nógrád gyöngyszeme: Bánk

Bánk falu a fővárostól szűk egy órányi autóútra található az azonos nevű kis tó partján, a Börzsönytől keletre. Ez a település néhány évtizede még egy egész évben csendes falucska volt, ahová legfeljebb véletlenül tévedtek a régiót járó kirándulók. Ma már egészen más a helyzet…
Tovább
Tovább
Tovább