Élményutazás Budapesten

Budapesten számos különleges közlekedési eszközzel járhatjuk be a várost: a dunai hajójárat, a zugligeti libegő és a budavári sikló - hogy csak néhányat említsünk - egyedi elemeit képezik Budapest turisztikai kínálatának.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

DUNAI HAJÓZÁS

A Dunáról - megfelelő vízállás esetén - a Főváros egyedülálló látványt nyújt. A Világörökség részét képező útvonalon hajózva megcsodálhatjuk Budapest szépségeit.

Kellemes kikapcsolódást és élményt kínálnak egész évben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szolgáltatásában a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) menetrend szerinti vízijáratai az alábbi útvonalakon:

-  A D11-es járat egész évben folyamatosan jár, munkanapokon a Haller utca és Újpest Városkapu között.

- A D12 –es hajójárat előreláthatólag október közepéig a Haller utca – Rómaifürdő között munkanapokon közlekedik.

- Hétvégén és munkaszüneti, valamint ünnepnapokon a D13 hajójárat a Haller utca – Római fürdő között a Margitsziget és az Óbudai-sziget érintésével szállítja utasait.

- A hajók óránként indulnak a Haller utcától a reggeli és délutáni csúcsidőben, 30 percenként sűrítve.

A menetrend szerint közlekedő dunai hajójáratokra a helyszínen váltható önálló hajójegy 750 Ft-ért, kedvezményes hajójegy pedig (a 15 évesnél fiatalabb gyermekek részére) 550 Ft-ért.

Munkanapokon a jelenleg is érvényes egyéb kedvezmények és bérletek változatlan feltételekkel jogosítanak utazásra a hajójáratokon.

A közforgalmú helyi közlekedésben díjmentesen utazó utasaink a hajójáratokat is ingyenesen vehetik igénybe.

A Budapesti Közlekedési Központ folyamatos tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy a megújult, átépített, a szabadidő kulturált körülmények közötti eltöltésére kiválóan alkalmas Kopaszi-gát kikötő lehessen továbbra is a járatok déli végállomása. A hajók menetrendje, közlekedése rossz idő (erős szél, vihar, köd), illetve a Duna vízállásának változása esetén bármikor módosulhat.

ZUGLIGETI LIBEGŐ

A Libegő Zugligetet és a János-hegyet köti össze a levegőben. Az 1040 méter hosszú, 262 méter szintkülönbségű drótkötélpálya turista útvonalak, erdők, kertek és villák felett halad csendesen, gyönyörű természeti környezetben.  A budapesti panoráma kétszemélyes nyitott székekből élvezhető: az útvonal felső szakasza a János-hegy meredek lejtőinek fái, alsó szakasza a zugligeti villanegyed utcái és kertjei fölött halad. Menetideje 12 perc mindkét irányban.
A libegővel utazókat Budapest legszebb látképe várja az Erzsébet kilátóban, mely a felső állomásról rövid sétával elérhető.
 

A Zugligeti Libegő üzemideje:

Egész évben üzemel.

Június és júliusban: 10:00 – 19:30

Júniustól minden páros héten hétfőn – kivéve ünnep- és munkaszüneti napon – karbantartás miatt a szolgáltatás szünetel!

A Zugligeti végállomás a 291-es sz. autóbusszal, a János-hegyi állomás a Normafától vagy a Gyermekvasúttól kis sétával érhető el. 

BUDAVÁRI SIKLÓ

1987 óta az UNESCO Világörökség része, mint Budapest Duna-parti látképének egyik meghatározó eleme. A felső állomásról a Lánchíd, a Parlament és a pesti városkép tárul az utasok elé. A 95 m hosszú, 48 százalékos emelkedésű sínpályán két, lépcsős szerkezetű kocsi viszi fel a Clark Ádám térről a Várba utazókat.  Megközelíthető a 19-es és a 41-es villamossal, a 16-os, a 86-os és a 105-ös autóbuszokkal.

Üzemidő:

Minden nap 7:30 – 22:00

Folyamatos üzemben 5-10 percenként, utas igény szerint.

Páratlan hetek hétfőjén karbantartás miatt zárva, kivéve munkaszüneti-és ünnepnapokon..