Nyár, vízpart, Dunakanyar

Ha Budapest környéke, nyár és vízpart, akkor Dunakanyar! A nyári uborkaszezonban bátran ajánljuk a Dunakanyar állóvizeit és folyami strandjait úszásra, horgászásra, kempingezésre, kikapcsolódásra! Nézzük hát a kínálatot, vágjunk neki nyári vízitúránknak!

Bánki-tó

Bánk Nógrád megyében, a Börzsöny és a Cserhát vonulatai között, Budapesttõl mindössze 65 km-re található. A település fõ vonzereje a gyönyörű környezetben levõ, erdõvel övezett természetes tavában rejlik. A „tengerszemnek" is nevezett tavat szépen kiépített, éjszaka kivilágított sétány veszi körül, amelyre a kempingnek is van közvetlen kijárata. A bánki-tó a nyári fürdõzés mellett a horgászatra, csónakázásra is alkalmas.

A Bánki Tóstrandról a Nemzeti Turisztikai Adatbázisban is olvashat. 

Palatinus-tó (Dorog)

Az ország első 5 legtisztább vízű és legszebb tava közé sorolják. Homokos part, zene, szórakozás, elkerített gyermek vízfelület 120 cm alattiaknak, igazi vadkemping lehetőség, airsoft pálya, búvárbázis - ezt kínálja Esztergom környékének legkedveltebb tava. Csobbanjon velünk a nyárba!

Gödi szabadstrand

A Dunakanyar kapujának is nevezett város természeti értékei közül kiemelkedő a természeti értékekben gazdag Duna-partja. (5km). Több kiváló vízminőségű dunai strand nyújt itt felüdülést a nyári szezonban. A Széchenyi csárda közelében nyíló, azonos nevet viselő szabadstrand helyén több évtizeden át már működött strand, ezt a hagyományt újították fel 2012-ben. A bójákkal elkerített, kabinokkal, zuhanyzóval és nyilvános WC-vel felszerelt Széchenyi szabadstrand - amelyet csónakmester felügyel - napi ötszáz vendéget fogadhat. Aki több romantikára és természetközelségre vágyik, 10 perc séta innen a Homoksziget, a helyiek kedvenc partszakasza.

A gödi szabadstrandról video ITT megtekinthető.

Gödi fürdési lehetőségek az Itthon.hu-n:

Dunabogdány - Panorámás szabadstrand

Dunabogdány volt az első település a Dunakanyarban, mely 2009-ben hivatalos szabadstrandot nyitott. A hely népszerűsége a part, a helyi vonzerők és az infrastruktúra érdeme egyszerre: a homokos partszakasz felkeresése mellett szól a túlpart látványa, és maga Bogdány is. A falu és fekvése egyaránt mesés, a környék kirándulóhelyeit is érdemes felkeresni fürdés előtt vagy után. Éttermei közül az egyik a közelben tenyésztett és itt felszolgált friss pisztráng miatt népszerű.
 
 
Kisoroszi szigetcsúcs
 

A környék talán legszebb strandja. A tó Kisoroszi Szigetcsúcs partjánál fekszik. Autóval ide nem lehet behajtani, mert természetvédelmi terület, de megéri a séta, már csak a fák és a part látványa miatt is. A vízhez érve az egyik oldalon a visegrádi várat és a hegyeket, a másikon a Börzsönyt láthatjuk - ilyen panorámát más dunai strand nem kínál. A Szigetcsúcs kedvelt táborozóhely is, a tábor bejáratánál büfé üzemel.

Horgászat - Garancsi-tó (Tinnye)

Ha az Üvegtigris című film a kedvencei közé tartozik, akkor a Garancsi-tó környékét imádni fogja! A forgatásnál használt büfékocsi a tó partjának szimbóluma, fő látványossága. A természetes völgyelzáródással keletkezett tavat ma elsősorban a horgászok használják, de szabadtéri rendezvényeknek is kedvelt színhelye, mivel a legnagyobb élményt elragadó tájképi szépségével nyújtja a látogatóknak. Az Üvegtigris névre hallgató büfékocsiban pedig sört, ásványvizet, kávét, vagy akár hot-dogot is vásárolhatunk, csakúgy mint a filmben...

Horgászat - Diósjenői-tó

A Budapesttől 60 km-re, a Börzsöny-hegység lábánál elhelyezkedő Diósjenő község legszebb részén, a tóparti üdülőövezetben fekszik a kemping, amelynek közelében lovarda, teniszpálya és étterem található. A 28 hektáros horgásztó medre homokos iszap, átlagos vízmélysége 3-4 méter.