Budapest és környéke régió

Budapest és környéke Magyarország talán legizgalmasabb régiója, ahol nem csupán a főváros kínálkozik egy nagyszerű látogatásra, hanem a világörökségi várományosok listáján szereplő, ezernyi csodát rejtő Dunakanyar is.

Itt tárulkozik föl a legbőkezűbben a Duna, itt terülnek szét a folyó legnagyobb szigetei. Lenyűgöző természeti adottságai lehetővé teszik, hogy az idelátogatók kiélvezhessék a régió minden szegletét s annak vendégszeretetét. Az erdei túrák, a természet és az élővilág kedvelőit a sebes patakokkal szabdalt, vadregényes Visegrádi-hegység, az Európa Diplomás dolomitkarszt-vidéket rejtő Pilis, a zöldutakkal behálózott Budai-hegység, az országszerte kedvelt családi úticélnak számító Budakeszi Vadaspark, a nemrégiben megújult, világhírű Vácrátóti Arborétum és a Börzsöny érintetlen erdőrengetege várja.

A vízi sportok szerelmesei számára is tartogat meglepetéseket a régió: a fürdőzők, horgászok, vízisízők a Dunakanyarban, a Ráckevei-Duna mentén vagy a főváros méltán népszerű, családbarát strandjain hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. A kiváló minőségű szállodák, a programok széles palettája és a könnyű megközelíthetőség teszi Budapestet és környékét a rekreáció ideális célterületévé. A szabadidős turizmus igényeinek professzionális és teljes körű kielégítése, illetve a folyamatos megújulás régiónk legnagyobb erőssége. A kultúra és a városlátogatás szempontjából is feledhetetlen élményeket kínál a régió, Budapesten túl is: ezeréves fővárosunk, Esztergom és Szentendre, vagy a Duna túloldalán Vác, az egyházi barokk és Gödöllő, a világi barokk fővárosa – mind-mind egy fenséges szelet az ezerszínű-ezerízű tortából. Budapest és környéke – egy valóságos ország, az országba zárva, ahol megtalálható szinte minden, ami Magyarországban annyira szerethető – a harmónia és a változatosság régiója.

Fedezze fel régiónkat, ismerkedjen meg gazdag ökoturisztikai és aktív, gyógy- és wellness, valamint kivételesen élénk kulturális és gasztronómiai kínálatunkkal!