Wellness- és gyógyszállók

Nemcsak Budapesten, de a főváros környékén is számos gyógy- és wellness szálloda kínálja színvonalas szolgáltatásait a megfáradt test és lélek gyógyítására, regenerálására. Gyógyszállóink olykor lenyűgöző természeti környezetben, mások különféle aktív és kulturális programokat is ajánlva biztosítják a rehabilitációt és a feltöltődés élményét.

Legyen szó bár mozgásszervi panaszokról, gyulladásokról, ízületi- vagy gerincbántalmakról, gyors enyhülést illetve javulást hozhatnak a fővárosban és környékén található gyógy- és termálvízzel büszkélkedő szállodák. Betegség esetén érdemes első lépésként a kezelőorvossal konzultálni, hogy megtaláljuk azt a szállodát, amely a leginkább támogatja a gyógyulást a víz összetételének köszönhetően. Egyre többen veszik figyelembe ugyanakkor azt a tényt is, hogy egészségesen is igencsak jótékony hatással van testre és lélekre egy gyógyszállodában töltött hétvége, így megelőzésként is kiváló egy ilyen program. Erre tökéletesen alkalmas helyszínek a Margit-szigeten található Danubius szállodák, az Aquincum Hotel Óbudán, a Danubius Hotel Gellért és a Gellért-fürdő Budán vagy épp a Health Spa Resort Hélia szálloda Pesten. Az Aquaworld termálvize mellett leginkább lélegzetelállító belső kialakítása, csúszdái és egyéb vizes attrakciói miatt méltán népszerű wellness szálloda a főváros peremén - a gyermekes családoknak különösen ajánlott helyszín, akár hosszabb tartózkodás eltöltésére is! A kisebb, de annál igényesebb wellness részleggel rendelkező szállodáknak pedig se szeri, se száma: eshet a választásunk ötcsillagos kategóriára (Aria Hotel, Kempinski Hotel Corvinus, Corinthia Hotel, Four Seasons, Sofitel vagy épp InterContinental), de a négycsillagosok között is valódi gyöngyszemeket találni (Hotel President vagy épp Rubin Wellness & Conference Hotel).

A fővárost gyakorlatilag bármely irányban elhagyva nívós wellness- és gyógyszállodába botlunk: a legkedveltebbek között említhetjük a herceghalmi Abacus, a zsámbéki Szépia, a ráckevei Termálkristály vagy épp a ceglédi Aquarell szállodát. A Dunakanyarban szintén zavarba ejtő a választék: legyen szó új szállodáról (Portobello Wellness & Yacht Hotel Esztergomban) vagy régi patinásról (Silvanus Hotel Visegrádon), kisebb méretűről (Bükkös Hotel Szentendrén) vagy nagyobbról (Thermal Hotel Visegrád), a természeti és emberalkotta látnivalókkal kiegészítve ezek kiváló helyszínei lehetnek néhány napos vagy akár egy hetes pihenéshez. Vannak közöttük kevésbé ismert, felfedezésre várók (Tó Wellness Hotel Bánkon vagy Erzsébet Királyné Hotel Gödöllőn) és olyan is, amely sokaknak ismerősen csenghet jó hírnevénél fogva (pl. Szent Orbán Erdei Hotel a Börzsönyben). Egy azonban közös bennük: a kiemelkedő színvonalat képviselő házak nemcsak fürdőrészlegük, wellness központjuk miatt érdemelnek figyelmet, hanem azért is, mert a teljes szolgáltatási kör a mi kényelmünket és kikapcsolódásunkat szolgálja... mindezt a fővárosban vagy Budapesttől legfeljebb egy órányi autóútra.

Amennyiben az egész ország wellness kínálatát szeretné megismerni, javasoljuk a látogatást erre az oldalra. Kellemes feltöltődést!