Kultúra

Jubileumi kiállítás 20 év kincseiből Gödöllőn

A húsz éve megnyílt Gödöllői Királyi Kastély új szerzeményeinek legfontosabb és legkülönlegesebb darabjaiból nyílt időszaki tárlat május 20-án a kastély Rudolf-szárnyában, amely a nyári hónapokban folyamatosan látogatható.

Színek kavalkádja az Iparművészeti Múzeumban

Zöld - kék - piros: e három szín köré szerveződik az Iparművészeti Múzeum szeptember 4-ig látogatható kiállítása, melynek három termében mintegy 400 iparművészeti tárgy - főként kerámia, textil, bútor és ötvösmű - látható.

A gasztrokultúra újhulláma

Miről szól a magyar konyha forradalma? A magyar bor és a magyar pálinka: klasszikus értékek 21. századi köntösbe öltöztetve, újragondolva és elegánsan tálalva. Íme a klasszikus bisztrók reneszánsza és a magyarosság ízforradalma.

Látogatás a legszebb pesti zsinagógában

A mór elemekkel díszített Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga több mint fél évszázadon át zárva volt, a vészkorszak után indult pusztulásnak, berendezése sincs már a helyén. Az épületbelső viszont ma is lenyűgöző!

Top 10 kastély Budapesten és környékén

Kastélyok varázslatos világa sokak fantáziáját megmozgatta már. Sőt filmforgatási és fotózási helyszínként is keresett helyszínek. Budapesten és környékén elképzelhetetlenül sok kastély áll a mai napig. Viharos történelmük dacára sem lettek végleg az enyészeté. Többen közülük pompázatosan helyreállítva és megújult funkcióval várják a látogatóikat, vendégeiket.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Budapest gyönyörű sírkertjei

Folytatva előző összeállításunkat, most ismerjük meg a főváros csodaszép mauzóleumait - köztük Deák, Kossuth vagy Batthányi sírboltját -, a leghíresebb parcellákat és a Mártírok temetőjét.

Fedezd fel Budapest legszebb temetőit

Talán elsőre bizarul hangzik a temetőlátogatás, mint szabadidős program, de a hazánkban több olyan temető is van, amit érdemes megnézni, annyira szépek. Budapesten is van néhány ilyen – ezeket szedtük össze nektek most.

Titkok a Budapest alatti világból

Mint minden város, így Budapest is számtalan titkot rejt. De a magyar főváros annyival különlegesebb, hogy nemcsak az utcák, terek és házak beszédesek. Alattunk ugyanis rejtőzik egy másik, még saját lakosai előtt is kevésbé ismert, barlangokkal, járatokkal teli világ. Ezeknek a földalatti járatoknak a hossza meghaladja a 140 km-t. Hogy hogyan keletkeztek: ennek fogunk utánajárni következő összeállításunkban.

A 10 legszebb panorámás hely Budapesten

Persze, mindannyian rajongunk a szép panorámáért, a kilátókért, a város fölött zajló bulikért, a tetőteraszokért, ahonnan éjszaka ellátunk a kivilágított Várig, a Lánchídig, nappal pedig lehengerlő képeket tudunk készíteni az alattunk elterülő városról. Össze is szedtük hol és honnan a legjobb letekinteni Budapestre.

Hidak a múltból a jelenbe: múzeumok

Budapesten és környékén a nagy országos közgyűjtemények mellett számos megyei múzeum, galéria és magángyűjtemény - mint például az Aranymúzeum - csalogatja falai közé a kulturális barangolásra érkező látogatót.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább