Barlangok hava Budapesten is

A március a barlangokról szól a hazai nemzeti parkokban. A tavasz első heteiben a kiemelt barlangokat jelentős kedvezménnyel látogathatjuk. Öltsünk hát kényelmes ruhát vagy éppen overallt fejlámpával és fedezzük fel a föld alatt rejtőző világokat!

Budapesten és környékén több barlang is várja a látogatókat. A Duna-Ipoly Nemzeti Park kezelésében lévő három járatrendszerbe ebben a hónapban 15%-os kedvezménnyel léphetünk be.

A Pál-völgyi-barlangban - mely  jelenleg Magyarország leghosszabban feltárt barlangja -,  csoportos vezetésen vehetünk részt, de arra is lehetőség van, hogy "overallos", azaz sisakkal, fejlámpával, szűk járatokon csúszva egy izgalmas kalandtúrát tegyünk a régió földalatti világában. 

Igazi kalandokat ígér a Mátyás-hegyi-barlang. Itt nincsen kiépített túraútvonal, így azután igazi overallos kalandtúrák, csapatépítő programok helyszíne lehet, de rendhagyó földrajzóra keretében megismerkedhetünk a föld mélyének rejtőző titkaival is.

A Szemlő-hegyi-barlang főleg a különleges kőképződményeiről ismert. A járatok falát paplanszerűen borítják a különböző ásványkiválások, borsókövek és más érdekes jelenségek – ezekkel 300 méter hősszú, kiépített útvonalon ismerkedhetünk.

Március 10. és 16. között a Nemzeti Parkban „Barlangolás" néven kiemelt hetet tartanak, ekkor még több izgalom lés kedvezmény vár ránk a föld alatt.

További információ és még több barlang ITT.