Üdvözöljük Budapesten, Európa legbarátságosabb városában!

A Budapest és Környéke Régió ezzel a kitüntető címmel köszönti, melyet egy külföldi utazásszervező portáltól kapott. Az év első felében a HouseTrip közzétette, hogy az Európán kívüli utazók szerint Budapest barátságosabb, vendégszeretőbb, mint a többi európai nagyváros, emellett ár/érték arányban is a legjobb. Augusztus végén pedig már egy újabb listán végzett elsőként Budapest, a legkedvezőbb városlátogatások versenyében! Nézzük, mi vár az utazókra szeptemberben, a legbarátságosabb régióban.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Friss

Szüreti felvonulások Budapest környékén

"Ősszel érik babám, a fekete szőlő..." - mindannyian jól ismerjük az iskolai énekórákon tanult népdal első néhány sorát. A szőlőtermés betakarítását kísérő őszi mulatságoknak azonban nemcsak a történelmi borvidékeken van hagyománya, hanem a Budapest környéki, kisebb településeken is. Se szeri, se száma a szüreti felvonulásoknak Veresegyháztól Csömörön, Kismaroson, Dunaharasztin, Taksonyon és Tökölön át Zsámbékig: mindebből alább adunk egy ízelítőt, ezzel is a fővárostól távolabb hívogatva a mulatni vágyókat.

Top 10 kastély Budapesten és környékén

Kastélyok varázslatos világa sokak fantáziáját megmozgatta már. Sőt filmforgatási és fotózási helyszínként is keresett helyszínek. Budapesten és környékén elképzelhetetlenül sok kastély áll a mai napig. Viharos történelmük dacára sem lettek végleg az enyészeté. Többen közülük pompázatosan helyreállítva és megújult funkcióval várják a látogatóikat, vendégeiket.

Így működik közbringa rendszer Budapesten!

2014 szeptember 8-án elindult a sokak által MOL BuBi, azaz az új budapesti közbringa rendszer. Miért előnyös nekünk? A belvárosi dugót megúszva, környezetbarát módon közlekedhetünk, saját kerékpár nélkül kombinálhatjuk más tömegközlekedési eszközzel vagy autózással is.
Tovább
Tovább
Tovább