Üdvözöljük Budapesten, Európa legbarátságosabb városában!

A Budapest és Környéke Régió ezzel a kitüntető címmel köszönti Önt, melyet egy külföldi utazásszervező portáltól kapott. 2014 első felében a HouseTrip közzétette, hogy az Európán kívüli utazók szerint Budapest barátságosabb, vendégszeretőbb, mint a többi európai nagyváros, emellett ár/érték arányban is a legjobb. A külföldi szerkesztők egytől egyig Budapest gyógyfürdőit és kávéházi kultúráját dicsérik. A legnagyobb hazai szállásfoglaló portál adatai szerint pedig 2014-ben - két év után először - ismét Budapest végzett a legnépszerűbb belföldi utazási célpontok toplistájának élén.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Vidék Minősége – Országos Helyi Termék Nap Bánkon

Immár hagyományossá vált a Nógrád megyei Bánkon, hogy az ÖKO-Land Táborban hétvégenként vásárral egybekötött rendezvényeket tartanak. A tavasz beköszöntével induló színes családi rendezvénysorozat egyik fő programja a 2015. április 25-én, a vetélkedővel, trófeabemutatóval és tókerüléses kocsikázással tarkított helyitermék-vásár lesz, amelyen ebben az évben más tájegységek jeles termelői is megjelennek.

Europa Nostra-díjat nyert a Zeneakadémia

A 200 civil szervezet szövetségeként létrejött Europa Nostra szervezet 1978 óta díjazza a műemlék-helyreállításokat. Idén a négy kategóriában díjazott 28 projekt közül a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem főépületének rekonstrukcióját a kulturális örökség megőrzésének kategóriájában tüntették ki. Mint emlékezetes, a Zeneakadémia ünnepélyes újraavatására 2013. október 22-én, Liszt Ferenc születésének 202. évfordulóján, nagyszabású hangverseny keretében került sor.

Több

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább