Hűsítő kirándulás Balatonfüreden

A Balaton északi fővárosaként is emlegetik Balatonfüredet, ahol a gyógyító szénsavas források, változatos túrautak és a Riviéra hangulatát idéző, Kék Zászló minősítésű, kiváló strandok várnak minket. És ez még nem minden!

1. NAP – Pétek: Balatonfüred
A város akár vonattal, akár buszjárattal könnyedén elérhető. A szálláshely elfoglalása után számos szabadidős lehetőség közül választhatunk. A lehűlni vágyók homlokegyenest indulhatnak a város hangulatos, füves, legjobb minősítéssel rendelkező strandjaira. A kultúrára szomjazók egy városi séta során fedezhetik fel a híres magyarokhoz kötődő villákat, múzeumokat, így a Jókai, Blaha Lujza vagy a Vaszary Villát.

A természetkedvelők és a sportosabbak számára a Tamás-hegyi  túraút nem jelenthet kihívást. Az út egészen a Jókai kilátóhoz vezet, ahonnan csodás panoráma nyílik a Balatonra és a Tihanyi-félszigetre. Ne hagyjuk ki a hegy lábánál nyíló Lóczy-barlangot sem.

TIPP! Ingyenes bringapálya Balatonfüreden

A szénsavas forrásoknak köszönhetően épült fel a világszerte ismert szívkórház is, ahol például Rabindranath Tagore, Nobel-díjas hindu költő is gyógyulni járt. A róla elnevezett sétányon emlékfákat tekinthetünk meg.


TIPP! Hosszabban írtunk a balatonfüredi gyógyvízről itt>>

Balatonfüredi hangulat

2. NAP – Szombat: Tihany
Másnap fedezzük fel a bájos falut, a belső tó körnékét és az itt található Levendulaházat Tihanyban! A rangos  Európa Diplomás Terület kitüntetést is viselő természeti tájunk, a Tihanyi-félsziget bővelkedik látnivalókban. A délelőtti órákban hajójárattal vagy buszal juthatunk el Tihanyba, ahol a Balaton fölé magasodó apátságot látogatjuk meg első ízben. Az apátságban őrzik az első írásos magyar emléket, a Tihanyi Apátság Alapítólevélnek másolatát, valamint az altemplomban a bencés monostor alapítójának síremlékét. A templom előtti térről csodás kilátás nyílik a Balaton türkizkék vizére. A településen érdemes még elkiáltani magunkat a tihanyi visszhang kilátójánál, megtekinteni a Levendula Ház látogatóközpont kiállításait valamint megszemlélni a Belső-tavat.

3. NAP – Vasárnap: Csopak
Mielőtt haza indulnánk, tegyünk egy sétát a derűs Csopakon, keressük fel az Angolkisasszonyok nyaralóját, a Buday Villa vagy a Ranolder kastélyt. Hangulatos ebédet költhetünk el a település valamely autentikus balatoni csárdájában, vagy kiváló boraikat kínáló pincészeteiben.

TIPP! A csopaki Pele-tanösvény elnyerte az Év Ökoturisztikai Létesítménye címet is.

Még több program Tihanyban és Balatonfüreden