Kalandozás a Nagyberekben

A magyar tenger déli partján elhelyezkedő Balatonfenyves hangulatos kisvasútjával és szabadstrandjaival várja a látogatókat. A közeli Nagyberek számos vízi túrája közül válogathatnak az aktív kikapcsolódás szerelmesei.

1. NAP – Péntek: Balatonfenyves

Balatonfenyves település a tó déli partján fekszik, kényelmesen megközelíthető vasúttal, ugyanakkor távolsági busszal is felkereshetjük választott úti célunkat. A szálláshely elfoglalása után felkereshetjük a település strandjait. Egy kellemes fürdőzést követően, kiváló szórakozási lehetőséget kínál a kertmozi, de elkölthetünk egy kellemes vacsorát a település tradicionális éttermeiben is. Nagyberek csatornáin igazi élményben lehet részünk, ha a borkóstolással egybekötött kajak-kenu túrán részt veszünk.

TIPP! Balatonfenyvesen kisvasutazhatunk is.

2. NAP – Szombat: Balatonboglár

Kirándulásunk második napján vehetjük az irányt a régió egyetlen kisvasútja felé, mely Balatonfenyves és Somogyszentpál között közlekedik. Délutáni programként pedig Balatonboglárra látogathatunk, melyet könnyedén megközelíthetünk a helyi buszjárattal, ahol a jelenleg interaktív kiállítótérként működő Balatoni Csavargőzös Műemlékhajót tekinthetjük meg. A szép kort megélt vízi jármű nevezetes arról, hogy több mint 100 éve tette meg első útját a tavon.   

A boglári Gömbkilátó

Kilátók a Balaton körül

3. NAP – Vasárnap: Balatonszemes

Mielőtt hazaindulnánk, megtekinthetjük a közeli Balatonszemesen a Latinovits Zoltán Emlékkiállítást,  mely a neves színész életpályájának állít emléket a Balaton-parti településen.

Kerékpártúrák a Balaton mellett