Echo Könyvfesztivál Tihanyban

Első ízben rendezik meg Tihanyban az Echo Könyvfesztivált, azaz a Balatoni Könyvek Fesztiválját Tihanyban a Mádl Ferenc téren. A rendezvény július 17. és 20. között várja az érdeklődőket, és nem kisebb céllal hozták létre, mint hogy felhívja a figyelmet az olvasás fontosságára, valamint bemutassa a balatoni témájú könyveket.

A könyvbemutatók mellett koncertek, gasztronómiai programok is várják a Tihanyba látogatókat. A rendezvény fővédnöke Mádl Dalma asszony lesz.

A balatoni témájú irodalmi és képzőművészeti alkotásokat felvonultató eseményen Jókai Mór, Kisfaludy Sándor, Csók István, Németh László művei mellett kortárs művészek írásait is olvashatjuk, hallhatjuk, többek között: Bérczy József, Kállai Szilárd, Szekrényessy Attila és Schäffer Erzsébet. Esténként zenés programok színesítik a műsort, fellép például Sebestény Márta és Andrejszki Judit, valamit Liszkay Mihály is.

A megnyitó július 17-én, csütörtökön 15 órakor lesz, ezek után a direkt az alkalomra készült retrotúra indul, amely kisvonattal járja be az utóbbi évtizedek fontosabb helyszíneit. Pénteken és szombaton a Babamúzeum tart bábelőadást, így a gyerekeknek is garantált a szórakozás. Szombaton délelőtt a balatonfüredi kikötőből a Jókai hajó indul, melynek fedélzetén színészek olvasnak fel balatoni témájú írásokat. A záróműsor vasárnap este hétkor lesz a Visszhang-dombon, ahol Csokonai: A tihanyi Ekhóhoz című versét adják elő flashmob keretében. A részletes programot itt lehet megtekinteni.

A könyvfesztivál mellett zajlik majd Tihanyban a szintén számos érdeklődőt vonzó Tihanyi Szabadtéri Játékok is. Ebben az időszakban, rengeteg kortárs művész megfordul itt, így mindenki talál magának megfelelő programot. És ha megéheznénk, akkor se fogunk csalódni, hiszen 6 tihanyi étterem kínál ez idő alatt speciális helyi menüt.