Gyógyfüves masszázs rozmaringgal

A rekreáció és wellness elengedhetetlen része a különböző testkezelések masszázsok. Ezek most már nemcsak drága luxusszállodákban elérhetők, hanem kisebb vidéki helyszíneken is igénybe vehetjük őket.

A gyógynövényes massázs, amelyet  péládul az egyik balatonfenyvesi hotel wellness-részlegében vehetünk igénybe testre és lélekre egyaránt jó hatással van.

A masszázsnál használt gyógynövényes zsákocska gyógynövényeket és fűszereket, például rozmaringot és levendulát tartalmaz. Ezeket pamutszövetbe tekerik ésforró repceolajban melegítik fel. A masszázsnál használt rozmaringot a saját fűszeres kertjében termeli a szálloda, az olajhoz használt repcemag szintén saját forrásból származik Ezt hidegen sajtolással állítják elő, így biztosítják, hogy a lehető legtöbb természetes összetevő maradjon meg benne.

A gyógynövényes zsákocskával történő masszázs enyhíti az izomfájást, serkenti a vérkeringést és felüdíti a bőrt. A zsákocskából áradó pára a masszázs során felszívódik a bőrben, hiszen a bőr "belélegzi" ezt. A masszázs alatt a hőség okozta izzadás elősegíti a mérgek távozását a testből.

Zalakarosi bio-kirándulás

A bájos zalakarosi farm egy mintagazdaság, amely zöldség- és gabonatermesztéssel, valamint állattenyésztéssel foglalkozik. Közkedvelt program – kivált a gyerekek körében – az állatsimogatással, lovaglással, pónilovaglással egybekötött farmlátogatás.

Biopanzió Gyenesdiáson

Gyenesdiáson nyílt az az első biopanzió a Balatonnál. Vegyszer és adalékmentes (bio) alapanyagú ételkínálatukban a magyaros ízű vegán, vegetáriánus ételek találhatók meg. Ehhez ajánlanak kis adagokban bio húsokat.

A létesítmény szolgáltatásai, programjai a pihenés mellett, elsősorban vendégek és családjaik betegségmegelőzését, regenerálódását segítik elő.

Öko-völgy Somogyvámoson

Az Öko-völgy program mintaterületén a világ legkülönbözőbb régióiból származó lágyszárú-, fa- és cserje fajok klimatikus-ökológiai igényét tesztelik, és vizsgálják a klímaváltozásra adott reakcióikat. Az „ökológiai lábnyom"a fenntarthatóság világszerte használt mérőszáma. Az adatok alapján jól látható, hogy Krisna-völgy lábnyom-értéke jóval kevesebb, mint az országos és a világ átlag.


TIPP! Ne felejtsük otthon a SZÉP kártyánkat!