Kalandparkok a Balatonnál

Összegyűjtöttük, hogy a régió kalandparkjai mikortól várják a vendégeket. Jó hírünk van: szinte valamennyi nyitva van ősszel is: bobozhatunk, extrémen kerékpározhatunk, találunk sokféle akadálypályát, sőt, a dinók világába is belecsöppenhetünk.

Zamárdi Kalandpark

Zamárdiban egy 35.000 négyzetméteres ligetben található a Zamárdi Kalandpark. Az ősfák között kifeszített köteleken létrehozott változatos akadályok és a mintegy másfél kilométernyi csúszópálya izgalmas szórakozást kínál. A kalandpark 2015 tavaszán nyit, további információ: 

Őszi nyitva tartás: október 4-ig látogatható 10:00-18:00 óra között.

Balatoni Bob

A Balatonbogláron a Várhegyen kialakított bobpálya és a hozzá kapcsolódó kalandpark a téli nyitva tartás szerint szombaton és vasárnap 10-17 óráig van nyitva. További információ: 

Őszi nyitva tartás: minden nap 10:00-19:00 óráig.

Kalandstrand

A mintegy négyhektáros területen kialakított Gyenesdiási Kalandparkban kicsik és nagyok, osztálykirándulók, csapatépítők, kaland- vagy az extrém sportot kedvelők egyaránt olyan ügyességi akadályokon tehetik próbára bátorságukat, mint például a Vietnámi-híd, Indián-híd, az orgonasípok vagy a lecsúszók. A park április végéig szombat-vasárnap 10-17.30 óráig van nyitva. 

Őszi nyitva tartás: szeptemberben minden nap 10:00-17:30, szünnap: szerda, október: minden nap 10:00-16:30, szünnap: szerda, csütörtök.

Kalandsziget

A tihanyi Kalandszigeten dimbes-dombos, bozótos erdőben kiemelt biztonsággal létrehozott, három különböző nehézségi fokú akadálypályán, a mászófán, vagy a félköríves lecsúszó pályán kereshetünk kihívást és kalandot. Téli nyitva tartás: vasárnap: 10-18 óráig.  További információ: 

Idénre már zárva tart, előre láthatóan jövő tavasszal nyit újra.

Balatoni Élménypark

A csopaki Balatoni Élménypark 2013 nyarán nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Területén kisvonat közlekedik, kalandpályáin az egész család jól érezheti magát. Idei nyitás 2015 tavaszán várható.

Őszi nyitva tartás: minden nap 10:00-18:00 óráig.

Balatoni Bobpálya

A Balatoni Bobpálya egész évben működő, kedvelt kirándulóhelyévé vált a Balatonfűzfőre és környékére látogató családok, kiránduló csoportok, turisták számára. A két szuper (összesen 1,5 kilométer hosszú!) bobpálya köré épült szabadidős és kirándulási helyszín egész évben nyitva van, és a bobozáson kívül számos más szórakozási lehetőséget nyújt. További információ: 

7 Vezér Történelmi Kalandpark Garabonciás

A zalakarosi Garabonciás Kalandpark látogatása egy történelmi élmény együttest kínál, ahol a magyar királyok arcképcsarnoka, 52 magyar király arcképével  és a jurta sátrak állandó kiállítása a térség honfoglalás kori történelmét egyedülálló módon mutatja be. Nyitva: hétfőtől vasárnapig, minden nap: 10 órától 15 óráig.

KalandoZoo

A Kis-Balaton nyugati partján, Zalaszabarban található KalandoZoo 2015 áprilisától várja a vendégeit, a családias kalandparkban többek között kilátó, játszótér, állatsimogató, íjászat, gokart és kötélpálya garantálja a szórakozást. 

Őszi nyitva tartás: Csak hétvégén 10:00-18:00 óra közöt.

Dinopark

A Reziben 2014-ben megnyílt Dinopark 23000 négyzetméteres területén mintegy 230 millió évre utazhatunk vissza az időben. Magyarország első élethű dinoszauruszokat felvonultató tematikus élmény- és kalandparkjában emellett kötélpálya, légvár, trambulin és csónakázó tó várja a vendégeket. A park március 1-én nyit. További információ: www.dinoparkrezi.com.

Őszi nyitva tartás: minden nap 9:00-19:00 óráig.

Extrém Park Balaton

A balatoni kalandparkok listája 2015-ben még tovább bővült, hiszen ekkor adták át Balatonfüred határában, a Tihany felé vezető út mellett az Extrém Park Balatont. 17 méter magas mászófal, 340 méter csúszópálya, többféle kerékpáros akadálypálya, valamint hatalmas kiterjedésű, több szintes drótkötél-akadálypálya várja itt az adrenalin túltengésben "szenvedő" bátor látogatókat.